Si cliqueu sobre les fotos del post i després premeu la tecla F11 aquestes es veuen més grans.

dissabte, 9 de febrer del 2013

Dades d'un divendres fred, ennuvolat i ventós

El cel ennuvolat d'ahir al migdia des de la Plaça Murada. Imatge mostrada a l'Informatiu de TV2 Catalunya.


Tal com es preveia, el pas d'una pertorbació provinent del nord, la qual es mostrà activa cap al Pirineu amb noves nevades, a Palamós ens deixà un divendres ennuvolat amb núvols baixos i mitjans que deixaren alguna virga i arribà a espurnejar en algun moment.
La manca de sol, la baixada de temperatures i el vent moderat, ajudaren que la sensació de fred fos encara més marcada.

Ratxes màximes de vent del nord d'ahir divendres 8 de febrer al Baix Empordà:

Portbou 81km/h., La Vajol 69km/h., Castelló d'Empúries 61km/h., Calonge-Mas Pallí 60km/h., Palamós 58km/h., Verges 56km/h., Bellcaire d'Empordà 56km/h., Palamós-La Fosca 55km/h., Figueres 52km/h.


En un altre ordre de coses, les temperatures màximes al Baix Empordà es quedaren per sota dels 10ºC a tot arreu, amb sensació de fred molt acusada degut al vent.
Com a màxima més alta trobem els 9,7ºC de La Bisbal d'Empordà i la màxima més baixa van ser els 7,0ºC de Palafrugell.
La mínima més baixa descendí fins als 1,7ºC de Verges i la mínima més alta van ser els 4,9ºC de Palamós-La Fosca.


Altres dades meteorològiques d'ahir divendres 8 de febrer del 2013 a Palamós., temperatura màxima 7,8ºC, mínima 4,8ºC. Estat del cel ennuvolat (As, Ns i Sc) amb alguna roina esporàdica i virgues. Pluja inapreciable. Vent de tramuntana a 20km/h de mitjana. Ratxa màxima de vent 58km/h N. Estat de la mar amb marejol arran de costa i forta maror mar endins (onatge sig. de 0,89m a les 13:20h a Blanes). Pressió atmosfèrica màxima 1017hPa, mínima 1012hPa. Humitat relativa màxima 72%, mínima 50%. Dades de meteoclimatic.com i xiom.cat