Si cliqueu sobre les fotos del post i després premeu la tecla F11 aquestes es veuen més grans.

dilluns, 18 de febrer del 2013

Dades del cap de setmana i previsió per avui dilluns

Imatge del passat dissabte amb el cel ennuvolat i camps verdejants a prop del Mas Bofill.


Aquest cap de setmana que deixem enrera ha estat caracteritzat per l'ambient ennuvolat i poc ventós, amb unes mínimes força elevades gràcies al cel cobert que hi ha hagut a les matinades. De pluja n'ha caigut ben poca, amb quatre gotes caigudes de forma inapreciable el mati del dissabte i alguna roina en altres moments.

Dades meteorològiques del passat dissabte 16 de febrer del 2013 a Palamós., temperatura màxima 11,0ºC, mínima 9,3ºC. Estat del cel ennuvolat per Stratus, Stratocumulus i Nimbostratus, amb caiguda d'alguna roina o petit plugim al matí. Pluja inapreciable. Vent de tramuntana de matinada a 10/15km/h de mitjana, i vent de direcció variable, a 2/5km/h de mitjana, o calma la resta del dia. Ratxa màxima de vent 31km/h N. Estat de la mar amb marejol prop de la costa i maror mar endins (onatge sig. de 0,55m a les 10:20h a Blanes). Pressió atmosfèrica màxima 1022hPa, mínima 1019hPa. Humitat relativa màxima 75%, mínima 55%.

Dades meteorològiques d'ahir diumenge 17 de febrer del 2013 a Palamós., temperatura màxima 12,3ºC, mínima 9,2ºC. Estat del cel ennuvolat al matí per Stratus i Stratocumulus, amb obertura d'alguna clariana amb resol a la tarda, amb presència de Cirrus i Altocumulus. Vent amb predomini del ESE i NE al centre del dia, a 5/10/h de mitjana, amb calma a primeres i darreres hores del dia. Ratxa màxima de vent 14km/h ESE. Estat de la mar amb marejol prop de la costa i marejol o maror mar endins (onatge sig. de 0,40m a les 20:20h a Blanes). Pressió atmosfèrica màxima 1019hPa, mínima 1013hPa. Humitat relativa màxima 88%, mínima 75%.
Dades de meteoclimatic.com, marinapalamos.com i xiom.cat.

Mapa d'onatge significant previst per avui dilluns a les 18.00h. on veiem que hi haurà maror amb onatge de llevant.


Per avui dilluns, a Palamós l'anticicló seguirà enviant-nos un flux de vents humits que mantindrà el cel ennuvolat, amb núvols baixos i boirines.
Podrà escapar-se algun plugim o petit ruixat en qualsevol moment de la jornada, però especialment a la primera meitat del dia.

La tempertaura màxima es mantindrà sense canvis.

El vent al nostre sector costaner bufarà amb component sud i est, a 4/8 nusos, durant les properes hores. A partir del vespre nit quedarà vent en calma o vent molt fluixet de direcció variable.

A mar tindrem entre marejol i maror prop de la costa (ones de 0/5/0,9m), amb mar de fons de l'est i maror mar endins, a partir del migdia i fins la nit.