Si cliqueu sobre les fotos del post i després premeu la tecla F11 aquestes es veuen més grans.

dimarts, 19 de febrer del 2013

Dades d'avui i l'espectacle dels ametllers florits

La tarda assolellada d'avui dimarts a Calonge, amb algun Altocumulus anecdòtic.


Avui dimarts podem dir que el dia s'ha presentat dividit en dues meitats, ja que després d'un matí dominat pels núvols i alguna clariana, a la tarda hem tingut un cel asserenat, tal com apreciem a la imatge que obre aquest article.

Els núvols matinals, formats majoritàriament per Stratocumulus i Cumulus, malgrat la seva aparença amenaçadora, no han deixat precipitació apreciable, amb tan sols alguna roina.

En un altre ordre de coses, les temperatures al Baix Empordà s'han mogut dins els següents valors. Com a màxima més alta trobem els 15,4ºC de Calonge i com a màxima més baixa hem de considerar els 12,1ºC de Calonge-Mas Pallí.
Les mínimes no han sigut especialment baixes, ja que la mínima més baixa han sigut els 5,6ºC obtinguts a Verges o a Calonge i la mínima més alta ha baixat fins a 8,2ºC a Sant Feliu de Guíxols.

Altres dades meteorològiques d'avui dimarts 19 de febrer del 2013 a Palamós., temperatura màxima 13,4ºC, mínima 6,9ºC. Vent amb predomini del component SSE, a 5/10km/h de mitjana. Ratxa màxima de vent 23km/h SSE. Estat de la mar amb marejol o maror prop de la costa i maror mar endins, amb mar de fons de xaloc (onatge sig. de 0,8m a les 11:20h a Blanes). Pressió atmosfèrica màxima 1017hPa, mínima 1014hPa. Humitat relativa màxima 93%, mínima 62%. Dades de meteoclimatic.com i xiom.cat.


Aprofitant la tarda assolellada que hi hagut avui, he pogut fer algunes fotos als ametllers que es troben en plena floració i que tenyeixen amb els seus bonics colors els nostres paisatges. Tot seguit us poso un petit recull d'aquest espectacle típic de les dates presents. Fotos realitzades a Calonge.












La previsió indica que per aquest dimecres, a Palamós hem de preveure un dia assolellat, amb algun núvol alt i baix decoratius. L'ambient serà fresc a prop del mar degut a la ventolina o el vent fluixet de garbí imperant.

La temperatura mínima serà més baixa que el dia anterior degut al cel asserenat, però la màxima serà més elevada, especialment lluny del mar, amb valors entre els 15/19ºC.

El vent al nostre sector costaner bufarà fluixet amb component variable o restarà en calma, durant la nit/matinada de dimarts a dimecres. Al matí esperem que entri vent fluixet de garbí. A la tarda hi haurà vent de garbí a 6/10 nusos. A la nit hi haurà aire de tramuntana o vent en calma.

A mar tindrem mar arrissada o marejol arran de costa i marejol o maror mar endins, durant tota la jornada.