Si cliqueu sobre les fotos del post i després premeu la tecla F11 aquestes es veuen més grans.

dijous, 7 de febrer del 2013

Dades d'ahir dimecres i previsió avui Dijous Gras

El temps assolellat d'ahir dimecres amb alguns altocúmulus.


Ahir dimecres el dia es va presentar assollelat, però es van poder observar diferents gèneres nuvolosos, amb predomini dels Altocumulus.
Tot i el sol, els intervals de núvols s'anaren fent cada vegada més importants amb el pas de les hores i al capvespre es varen formar alguns cúmulus gruixuts que només deixaren algunes virgues i una posta de sol acolorida. Així mateix, gràcies a una major eficiència de l'entrada d'aire fred i al rebuf, a la comarca de la Selva i al sud del Gironès, les nuvolades van crèixer més i descarregaren algun petit ruixat tempestuós acompanyat amb calamarsa.
Algunes de les dades de precipitació d'ahir al vespre van ser els 3,4mm de Tossa de Mar, els 1,2mm de Llagostera o els 0,8mm de Maçanet de la Selva.


Imatge de radar d'ahir dimecres a les 19:00h, on veiem tres nuclis de tempesta que només deixaren algun petit ruixat a la Selva i al sud del Gironès malgrat l'aparositat de la imatge.


Pel que fa al Baix Empordà, la temperatura màxima més alta van ser els 14,6ºC de Calonge i la màxima més baixa foren els 12,4ºC de Palafrugell. Les mínimes es van moure entre els 1,5ºC de La Bisbal d'Empordà com a mínima més baixa i els 6,4ºC de Calonge com a mínima més alta.

Altres dades meteorològiques d'ahir dimecres 6 de febrer del 2013 a Palamós., temperatura màxima 13,0ºC, mínima 5,1ºC. Estat del cel dominat pel sol, amb intervals de Cc, Ac, Sc i Cu (tarda). Vent de direcció variable a 2/5km/h de mitjana fins la tarda i vent de tramuntana a 10/15km/h a partir de llavors. Ratxa màxima de vent 48km/h N. Estat de la mar amb marejol arran de costa, mar de fons, i maror mar endins (onatge sig. de 0,82m a les 16:20h a Blanes). Pressió atmosfèrica màxima 1011hPa, mínima 1005hPa. Humitat relativa màxima 75%, mínima 36%.
Dades de meteoclimatic.com i xiom.cat


Altocúmulus i sol ahir al migdia a Calonge.


Per avui Dijous Gras, a Palamós tindrem un dia molt fred i ventós, amb domini del sol, però a estones veurem el cel enterenyinat per núvols alts i mitjans modelats pel vent.

La temperatura màxima serà encara una mica més baixa que el dia anterior, amb valors propers als 9/11ºC.

El vent al nostre sector costaner estarà dominat tot el dia per la tramuntana amestralada, a uns 25 nusos de mitjana, amb ratxes superiors que poden arribar als 70/80km/h. Mar endins i al nord del cap de Begur la tramuntana pot bufar a 35/40 nusos de mitjana i arribar a alguna ratxa de 120km/h al nord de l'Alt Empordà.
De cares al vespre/nit, la tramuntana anirà amainant fins que al llarg de la matinada del divendres quedi vent en calma.

A mar tindrem maror arran de costa i forta maror o maregassa mar endins, durant tota la jornada.