Si cliqueu sobre les fotos del post i després premeu la tecla F11 aquestes es veuen més grans.

dijous, 28 de febrer del 2013

Dades d'ahir dimecres i llevantada a la vista

Núvols i clarianes amb algunes gotes de pluja a la càmera del Temps de TV3 de Platja d'Aro. Imatge captada ahir al migdia.


El temporal de llevant que ens ha d'afectar durant les properes hores ja va tenir un aperitiu ahir dimecres 27 de febrer. Els intervals de núvols baixos (St, Sc i Cu) que anaven entrant de mar cap a terra, van arribar a deixar algun feble plugim esporàdic, amb algun ruixat un xic més intens a la nit, però la quantitat recollida fou molt modesta, amb només 1,4mm recollits a la nostre vila.
Cal destacar que les febles precipitacions que caigueren a primeres hores, van coincidir amb l'aire fred acumulat durant la nit prop de la superfície i el propi aire fred que encara queda en alçada, això va fer que es veiés caure alguna volva de neu granulada a Girona i rodalíes, així mateix, altre vegada hi hagué una lleugera enfarinada en alguns indrets elevats de les Gavarres, especialment cap al Gironès.

Aquestes són les precipitacions recollides ahir dimecres al Baix Empordà:

Calonge-Mas Pallí 6,2mm., Calonge 2,8mm., Les Olives 2,8mm., Palamós 1,4mm., La Bisbal d' Empordà 0,4mm.


Caiguda de petits ruixats ahir a la nit.


Pel que fa les temperatures del Baix Empordà, la màxima més elevada van ser els 11,9ºC de Calonge i la màxima més baixa es donà al mateix municipi, a Calonge-Mas Pallí amb 9,6ºC. Per la seva banda, la mínima més baixa van ser els 0,6ºC de La Bisbal d'Empordà i la mínima més alta es va quedar en els 3,9ºC de Palamós mateix.

Altres dades meteorològiques d'ahir dimecres 27 de febrer del 2013 a Palamós., temperatura màxima 10,0ºC, mínima 3,9ºC. Vent de component NNO i NNE, a 15km/h de mitjana. Ratxa màxima de vent 44km/h N. Estat de la mar amb marejol arran de costa i maror o forta maror mar endins. Pressió atmosfèrica màxima 1023hPa, mínima 1020hPa. Humitat relativa màxima 79%, mínima 62%. Dades de meteoclimatic.com


Mapa d'alçada significant de l'ontage previst per avui dijous a les 18:00h. Veiem onades de 2,5m a la Costa Brava i superiors als 3m a la resta de costa catalana.


Avui dijous a Palamós, estarem sota el radi d'acció d'una pertorbació mediterrània que ens deixarà un temporal de pluges i de mar. Així doncs, hem d'esperar que la llevantada ens deixi un cel dominat pels núvols i amb precipitacions que podran caure durant el matí de forma feble. Amb el pas de les hores aquestes pluges s'aniran fent més intenses degut a la posició de la borrasca que es centrarà cap a les Balears. No es descarta que pugui caure algun ruixat intens acompanyat per tempesta al vespre/nit, amb acumulacions d'aigua als llocs propensos.
L'episodi de pluges pot durar fins divendres al vespre i deixar-nos acumulacions superiors als 50mm.
De forma local, poden caure 80/100mm en poblacions de l'interior de la comarca.

La temperatura màxima no experimentarà grans canvis.

El vent al nostre sector costaner durant aquest matí bufarà amb component est, a 15/20 nusos de mitjana. A la tarda bufarà llevant a 20 nusos de mitjana, amb ratxes superiors. A la nit tindrem una situació similar.

A mar durant aquest matí s'espera que hi hagi un progressiu augment de l'onatge fins quedar forta maror, amb ones d'uns 2,5m de mitjana. Durant la tarda esperem una situació similar. A la nit el temporal pot fer-se més fort amb onatge significant d'uns 2,5/3m a la mateixa línia costanera. Cal destacar que a partir de la matinada i al llarg del divendres, les onades encara poden ser més altes i assolir els 3/3,5m de mitjana.


Mapa de pluja acumulada fins divendres al vespre.


Mapa sinòptic previst per la matinada de divendres, on veiem una pertorbació centrada a Eivissa que ens envia una llevantada.