Si cliqueu sobre les fotos del post i després premeu la tecla F11 aquestes es veuen més grans.

dimarts, 8 de gener del 2013

Sol al matí i núvols baixos de tarda

Cel cobert per núvols baixos aquesta tarda a La Fosca. Imatge mostrada a El Tiempo de TVE.


Malgrat que avui dimarts ens hem llevat amb un temps assolellat i amb alguns núvols Cirrus que enterenyinaven el cel, a partir del migdia ens ha entrat una capa extensa de núvols baixos (St) o boira alta que ha cobert el cel a la costa del Baix Empordà. Així mateix, el vent ha sigut molt feble i la mar estava molt tranquil·la, tal com apreciem a la fotografia de l'encapçalament.

Aquests núvols baixos han frenat els termòmetres i donaven una marcada sensació d'humitat.
I si nosaltres hem tingut núvols baixos, a la imatge de satèl·lit també veiem com en algunes comarques de Lleida hi ha la típica boira hivernal, la qual deixa un ambient gèlid en aquelles contrades de la Depressió Central.


Imatge de satèl·lit d'avui dimarts. Es veuen molt clarament la boira de Lleida i els núvols baixos del Baix Empordà.


Altres dades meteorològiques d'avui dimarts 8 de gener del 2013 a Palamós., temperatura màxima 12,7ºC., mínima 4,7ºC. Vent de component NO de bon matí i vent del ESE a les hores centrals, a 2/5km/h de mitjana o calma. Ratxa màxima de vent 13km/h. Estat de la mar amb mar plana o arrissada arran de costa i marejol mar endins (onatge sig. de 0,43m a les 10:20h a Blanes). Pressió atmosfèrica màxima 1027hPa, mínima 1024hPa. Humitat relativa màxima 95%, mínima 85%. Dades de meteoclimatic.com i xiom.cat


La previsió ens diu que aquest dimecres seguirem estant sota el domini de les altes pressions. L'estat del cel a Palamós es presentarà amb núvols baixos abundants i algunes clarianes, amb boirines matinals., a més, ens arribaran algunes teranyines de núvols alts, sobretot a la tarda.
El vent seguirà bufant molt fluix de direcció variable i amb estones de calma, al llarg de tot el dia. La mar es mantindrà plana o arrissada arran de costa, amb marejol mar endins.