Si cliqueu sobre les fotos del post i després premeu la tecla F11 aquestes es veuen més grans.

dijous, 17 de gener del 2013

Previsió per avui dijous i dades d'ahir

Mapa de ratxes màximes de vent previst per avui a les 15:00h.


Malgrat que ahir dimecres hi van haver fortes ventades a molts punts del país, a la nostre comarca el vent fort va brillar per la seva absència, com sol ser habitual en situacions de ponent o mestral. El que no va faltar, però, va ser la nuvolositat, ja que es pogueren observar núvols de diferents gèneres i en diferentes alçades, els quals deixaren alguna roina esporàdica a primeres i darreres hores del dia.

La previsió per avui dijous ens indica que a diferència d'ahir dimecres, aquesta vegada el vent del nord pot afectar-nos de ple, amb algunes ratxes destacables que poden arribar als 25/30 nusos al nostre sector costaner i fins a 40/50 nusos mar endins i a prop del cap de Creus, tal com veiem al mapa superior.
La tramuntana a Palamós podrà bufar especialment durant aquesta tarda, ja que aquest matí encara serà fluixeta, però mar endins ja es deixarà sentir amb força en les properes hores, a uns 25/30 nusos de mitjana.

Aquesta situació a la nostre vila ens deixarà un cel net de nuvolositat i una bona visibilitat, però pot aparèixer algun núvol baix més cap al sud, a la Selva marítima. Encara que hi haurà la presència del sol, la temperatura màxima serà similar al dia anterior, amb sensació de fred, ja que ens segueix entrant aire fred en nivells baixos de la troposfera, a uns 850hPa (1500msnm), amb isotermes de -1ºC en aquelles alçades.


Mapa de temperatura i geopotencial a 850 hPa previst per avui al migdia. Veiem com segueix entrant aire fred de l'interior del continent.


Pel que fa a les dades meteorològiques d'ahir dimecres 16 de gener del 2013 a Palamós., temperatura màxima 9,3ºC, mínima 4,6ºC. Estat del cel amb nuvolositat molt abundant en tots nivells al matí (Cu, Sc, As, Ac i Ci) amb alguna roina. Grans clarianes a partir del migdia i alguna roina al vespre/nit. Pluja inapreciable. Vent de direcció SE al matí, a 2/4 km/h de mitjana i vent del N a la tarda, a 10km/h de mitjana. Ratxa màxima de vent 32km/h N. Estat de la mar amb marejol arran de costa, amb maror o forta maror mar endins (onatge sig. de 1m a les 14:20h a Blanes). Pressió atmosfèrica màxima 1012hPa, mínima 1001hPa. Humitat relativa màxima 89%, mínima 59%. Dades de meteoclimatic.com i xiom.cat