Si cliqueu sobre les fotos del post i després premeu la tecla F11 aquestes es veuen més grans.

dilluns, 28 de gener del 2013

Dilluns radiant i amb tramuntana

Matí radiant a Palamós. Imatge mostrada a l'Informatiu de TV2 Catalunya.


Avui dilluns, a Palamós hem tingut una situació meteorològica que ens ha portat un dia radiant, malgrat algun núvol baix decoratiu a sobre el mar. Aquest domini del sol i la bona visibilitat existent, han sigut propiciats pel vent de tramuntana que ha bufat moderat amb cops forts, especialment de matinada tot aixecant cert rebombori.

Cal destacar que el sistema frontal, tal com era previst, només ha deixat algun plugim durant la nit/matinada de diumenge a dilluns. A Palamós hem recollit la modesta quantitat de 2,2mm.
A la resta del Baix Empordà han caigut 3,1mm a Calonge, 2,9mm a La Bisbal d'Empordà, 2,8mm a Palafrugell o 2,6mm a Verges, per posar alguns exemples.

Ratxes màximes de tramuntana d'avui dilluns a l'Empordà:

Portbou 141km/h., Castelló d'Empúries 102km/h., Roses 91km/h., La Jonquera 87km/h., Verges 82km/h., Figueres 74km/h., Palamós-La Fosca 72km/h., Palafrugell 71km/h., Sant Pere Pescador 66km/h., Calonge 66km/h.

Pel que fa a les temperatures de la nostre comarca, les màximes han remuntat respecte dies enrera i han sigut molt homogènies. El valor més elevat s'ha situat en els 15,9ºC de La Bisbal d'Empordà i la màxima més baixa s'ha donat a Palamós i a Sant Feliu de Guíxols amb 14,3ºC.

Les mínimes, per la seva banda, han oscil·lat entre els 6,4ºC de La Bisbal d'Empordà i els 8,4ºC de Palamós.


Dia assolellat des del port, amb algun Stratocumulus a sobre el mar.


Altres dades meteorològiques d'avui dilluns 28 de gener del 2013 a Palamós., temperatura màxima 14,3ºC, mínima 8,4ºC. Pluja 1,6mm. Vent de tramuntana a 20km/h de mitjana, sobretot de matinada i al matí. Ratxa màxima de vent 69km/h N. Estat de la mar amb marejol arran de costa i maror o forta maror mar endins (onatge sig. de 1,03m a les 17:20h a Blanes). Pressió atmosfèrica màxima 1025hPa, mínima 1009hPa. Humitat relativa màxima 92%, mínima 49%. Dades de meteoclimatic.com i xiom.cat


Bona visibilitat degut a la tramuntana, amb marejol i algun núvol baix decoratiu a sobre el mar avui al migdia.


Per aquest dimarts, a Palamós esperem un dia dominat pel sol. Malgrat tot, poden aparèixer alguns núvols alts decoratius al llarg de la jornada i algun núvol baix esporàdic de bon matí.

La temperatura mínima serà més baixa que el dia anterior i la màxima pot ser igual o una mica més alta.

El vent al nostre sector costaner bufarà fluixet amb component variable o restarà en calma, durant la nit/matinada de dilluns a dimarts. Al matí entrarà vent fluixet de garbí. A la tarda tindrem vent de garbí a 6/10 nusos. A la nit s'espera vent fluixet de component oest.

A mar tindrem marejol arran de costa i maror mar endins durant tota la jornada.