Si cliqueu sobre les fotos del post i després premeu la tecla F11 aquestes es veuen més grans.

dijous, 17 de gener del 2013

Dijous amb bonics Cirrocumulus i tramuntana

Cirrocumulus vistos avui dijous a sobre Palamós. Imatge mostrada a l'Informatiu de TV2 Catalunya.


Avui dijous, el vent de tramuntana ha anat apareixent a Palamós de manera intermitent, amb estones d'intensitat moderada, especialment de bon matí.

Aquest vent sec del nord ha deixat una excel·lent visibilitat i ha permès observar amb total claretat els bonics Cirrocumulus que anaven travessant el cel.
Encara que a la nostre població hi ha dominat el Sol, s'han pogut veure nombrosos núvols baixos mirant cap al sud-oest i grans nuvolades que formaven part d'una tempesta molt fotogènica que ha crescut al davant del Maresme gràcies al rebuf.

Pel que fa a la tramuntana, trobem que aquest meteor ha bufat de forma important en altres poblacions empordaneses i mar endins, tal com s'apreciava amb els blancalls que hi havien.

Ratxes màximes de vent del nord d'avui dijous 17 de gener al Baix Empordà:

Portbou 116km/h., Castelló d'Empúries 81km/h., Valleta 70km/h., Roses 67km/h., Darnius 64km/h., Sant Miquel de Fluvià 64km/h., Verges 58km/h., Calonge-Mas Pallí 45km/h.


Cirrocumulus vistos aquesta tarda des de Calonge amb temps assolellat. Al fons veiem el Puig Cargol.


Si ens fixem amb les temperatures a la nostre comarca, aquestes han tornat a ser força fredes, amb màximes que s'han mogut entre els 10,9ºC de Palafrugell i els 13,6ºC de Calonge. Les mínimes han oscil·lat entre els 1,6ºC de Bellcaire d'Empordà i els 5,5ºC de Sant Feliu de Guíxols.

Pel que fa a les dades meteorològiques d'avui dijous 17 de gener del 2013 a Palamós., temperatura màxima 11,4ºC, mínima 4,8ºC. Estat del cel dominat pel Sol, amb intervals de bonics Cirrocumulus i algun Stratus a la tarda/vespre. Vent predominant del N amb marcades fluctuacions en la intensitat, sobretot al matí, on ha bufat a 15km/h de mitjana. Ratxa màxima de vent 44km/h N. Estat de la mar amb marejol arran de costa i amb forta maror mar endins (onatge sig. de 1,52m a les 10:20h a Blanes). Pressió atmosfèrica màxima 1009hPa, mínima 1004hPa. Humitat relativa màxima 88%, mínima 34%. Dades de meteoclimatic.com i xiom.cat

Més fotografies dels Cirrocumulus d'avui dijous:






Per aquest divendres, a Palamós caldrà esperar un dia amb nuvolositat abundant en varis nivells, tot això degut a l'acostament d'una pertorbació que ens pot deixar algunes pluges entre dissabte i diumenge.

La temperatura es mantindrà sense grans canvis.

El vent al nostre sector costaner bufarà fluixet amb component nord o restarà en calma, durant la nit/matinada de dijous a divendres. Al matí preveiem vent fluixet de garbí amb estones de calma. A la tarda hi haurà vent de garbí a 8/10 nusos. A la nit es reforçarà el vent del sud-oest fins arribar als 16 nusos de mitjana, amb ratxes superiors.
A mar tindrem marejol arran de costa i forta maror mar endins, durant les properes hores. Al matí hi haurà marejol arran de costa i maror mar endins. A la tarda esperem marejol o maror arran de costa i maror mar endins. A la nit hi haurà maror generalitzada.