Si cliqueu sobre les fotos del post i després premeu la tecla F11 aquestes es veuen més grans.

diumenge, 9 de desembre del 2012

Un dissabte marcat per la fred i la tramuntana



Tal com es preveia, ahir dissabte a Palamós ens vam veure afectats per un vent fred i persistent de tramuntana que arribava als 20/30km/h de mitjana. Aquest vent del nord assolí una ratxa màxima de 70km/h a la noste vila. La ventada també donà una temperatura de sensació molt freda, de només 5ºC a les set de la tarda.

Aquestes ratxes de vent, com sol ser habitual, superaren els 100km/h al nord de l'Alt Empordà.

Ratxes màximes de vent del nord d'ahir dissabte 8 de desembre a l'Empordà:

Portbou 125km/h., Castelló d'Empúries 106km/h., Roses 90km/h., Sant Miquel de Fluvià 84km/h., Figueres 80km/h., Sant Pere Pescador 80km/h., Verges 74km/h., Palafrugell 70km/h., Palamós-La Fosca 68km/h., Calonge 54km/h.


Mapa de pressió en supefície d'ahir al migdia, on veiem com entre l'anticicló de l'oest d'Europa i la pertorbació de l'Adriàtic hi ha un marcat gradient isobàric.


Pel que fa a les altres dades meteorològiques d'ahir dissabte 8 de desembre a Palamós., temperatura màxima 11,7ºC., mínima 6,7ºC. Estat de la mar amb mar arrissada o marejol arran de costa i maror o forta maror mar endins (onatge sig. de 0,85m a les 16:20h davant de Blanes). Pressió atmosfèrica màxima 1021hPa, mínima 1012hPa. Humitat relativa màxima 73%, mínima 44%. Dades de meteoclimatic.com, meteo.cat i xiom.cat.


Per les properes hores, a Palamós preveiem que hi hagi un domini total de l'anticicló, el qual, ens reportarà un ambient assolellat però fred.
El vent bufarà fluixet de direcció variable, amb moltes estones de calma., no obstant, a la zona del cap de Creus (sobretot al nord) i mar endins, encara bufarà vent del nord o nord-oest a 20 nusos de mitjana.

La temperatura màxima serà similar al dia anterior.