Si cliqueu sobre les fotos del post i després premeu la tecla F11 aquestes es veuen més grans.

dimecres, 5 de desembre del 2012

Un dimecres fred i amb vent molt fluix

Camps verds i migdia assolellat a Sant Joan de Palamós. Imatge mostrada a l'Informatiu de TV2 Catalunya d'aquest vespre.


Una jornada més el vent ha tornat ha brillar per la seva absència al Baix Empordà.
A Palamós, aquest meteor ha bufat a uns 5km/h de mitjana amb direcció variable, assolint una ratxa màxima de només 19km/h, situació que s'ha donat a tota la comarca.

Sortosament, aquesta manca de vent ha facilitat que la sensació de fred no hagi sigut més acusada, tot i les baixes temperatures que hem tingut.
Les màximes d'avui dimecres s'han mogut entre els 15,3ºC de Calonge i els 12,9ºC de Palamós. Pel que fa a les mínimes, aquestes s'han mogut entre els 0,6ºC de la Bisbal d'Empordà i els 4,8ºC de Sant Feliu de Guíxols.

Així mateix, l'estat del cel s'ha presentat dominat per l'astre rei, tal com veiem a la imatge que obre aquest post. Tot i el predomini del sol, al matí ens han creuat franges de núvols mitjans i a la tarda/vespre, tal com es preveia, han crescut alguns Cumulus que han acabat deixant alguna roina o plugim dispers fa poca estona, situació que podem comprobar a la imatge inferior captada a les 19:19h.


Imatge de radar amb roines o plugims dispersos aquest vespre.


Altres dades meteorològiques d'avui dimecres 5 de desembre a Palamós., temperatura màxima 12,9ºC., mínima 4,6ºC. Pluja inapreciable. Estat de la mar amb mar arrissada arran de costa i amb maror o forta maror mar endins (onatge sig. de 0,72m a les 16:20 davant de Blanes). Pressió atmosfèrica màxima 1013hPa, mínima 1010hPa. Humitat relativa màxima 88%, mínima 49%. Dades de meteoclimatic.com i xiom.cat.


Mapa de temperatura i vent en superfície previst per dijous a les set del matí. S'espera tramuntana freda.


Per les properes hores preveiem que a Palamós ens pugui entrar vent del nord durant la matinada de dijous, donant una sensació de fred molt acusada de bon matí. L'estat del cel es presentarà molt variable al llarg del dia, amb presència de molts núvols alts i sol al matí/migdia, i un augment dels núvols baixos a la tarda/vespre.

La temperatura màxima pot ser més baixa que avui, ja que pot rondar els 10/13ºC. La mínima serà similar, però amb sensació de fred encara més gran.

El vent al nostre sector costaner bufarà amb component nord, a 14/18 nusos, durant la nit/matinada de dimecres a dijous., mar endins pot bufar a 26/30 nusos. Al matí seguirà la tramuntana, a 10/14 nusos de mitjana. A la tarda bufarà vent fluix de direcció variable., mar endins pot bufar vent del nord a 16/20 nusos. A la nit tindrem vent fluixet del nord o calma. A mar esperem marejol arran de costa de matinada, amb forta maror o maregassa mar endins. Al matí tindrem mar arrissada o marejol arran de costa i forta maror mar endins. A la tarda i a la nit quedarà mar arrissada arran de costa i maror mar endins.