Si cliqueu sobre les fotos del post i després premeu la tecla F11 aquestes es veuen més grans.

dimarts, 11 de desembre del 2012

Un dimarts amb marcada sensació de fred

Alguns núvols baixos i mar arrissada avui al migdia. Imatge mostrada a l'Informatiu de TV2 Catalunya.


Tal com es preveia, avui dimarts hem tingut una altre fuetada hivernal, degut a l'entrada nova massa d'aire fred arrossegada des de l'interior del continent.
Aquest aire gèlid ha entrat pel passadís deixat entre l'anticicló allargassat que hi ha sobre les Illes Britàniques i les baixes pressions de l'est del continent. Segons el radiosondatge de Barcelona, a les dotze del migdia hi havien -1,5ºC a 850hPa.

La tramuntana que acompanya l'entrada freda ha deixat una baixa sensació tèrmica durant tot el dia, ja que el nostre cos notava uns 3ºC a les nou del matí. Així mateix, a diferència del matí del passat dilluns, avui dimarts ja no ha aparegut el fenomen de la gebrada, degut a l'efecte del vent que ha fet augmentar la temperatura i ha disminuït el grau d'humitat relativa.

Juntament amb el vent fred i persistent, les temperatures màximes han sigut molt baixes, ja que la temperatura més elevada només ha arribat als 10'4ºC a Calonge i la màxima més baixa s'ha quedat en els 8,1ºC de Calonge-Mas Pallí.

Pel que fa a les mínimes, aquestes s'han recuperat a la meitat sud i s'han quedat igual a la meitat nord. La mínima més baixa ha sigut de -0,7ºC a Verges i la mínima més alta han sigut els 5,8ºC de Palamós o Calonge. Dades fins les 21:00h.


Ratxes màximes de vent del nord d'avui dimarts 11 de desembre a l'Empordà:

Portbou 91km/h., La Vajol 70km/h., Sant Miquel de Fluvià 64km/h., Figueres 63km/h., Roses 60km/h., Castelló d'Empúries 56km/h., Verges 55km/h., Calonge 51km/h.



Núvols baixos, ambient assolellat i mar arrissada avui al migdia des de la cala dels Pots.

Pel que fa a les dades meteorològiques d'avui dimarts 11 de desembre a Palamós., temperatura màxima 9,5ºC., mínima 5,8ºC. Estat del cel amb intervals de núvols Stratocumulus i grans clarianes. Vent del nord, a 15/20km/h de mitjana, ratxa màxima 55km/h.
Estat de la mar amb mar arrissada arran de costa i maror o forta maror mar endins (onatge sig. de 0,68m a les 12:20h davant de Blanes). Pressió atmosfèrica màxima 1021hPa, mínima 1019hPa. Humitat relativa màxima 78%, mínima 41%. Dades de meteoclimatic.com i xiom.cat.