Si cliqueu sobre les fotos del post i després premeu la tecla F11 aquestes es veuen més grans.

dilluns, 3 de desembre del 2012

Sortida de sol amb núvols i màximes de 18ºC

L'albada d'avui dilluns amb núvols i mar arrissada. Imatge mostrada al programa Els Matins de TV3.


Tal com ens indicaven les previsions de temperatures, les màximes d'avui dilluns s'han recuperat encara més, amb valors que han rondat els 18ºC a molts indrets del prelitoral gironí i també a la noste comarca.

Màximes d'avui dilluns 3 de desembre al Baix Empordà:

La Bisbal d'Empordà 18,5ºC., Castell d'Aro 17,9ºC., Serra de Daró 17,7ºC., Calonge 17,7ºC., Verges 17,6ºC., Palafrugell 16,8ºC., Calonge-Mas Pallí 15,1ºC., Palamós-La Fosca 14,4ºC.

Pel que fa a l'estat del cel, aquest ha estat dominat pel sol, però han anat passant moltes franges de núvols en varis nivells, sobretot altocúmulus.
Com podeu veure a les fotografies d'avui, de bon matí també hi havien molts núvols baixos formats per Stratus i Stratocumulus, els quals, han mig amagat la sortida de sol.


Sortida de sol entre núvols.


Altres dades meteorològiques d'avui dilluns 3 de desembre a Palamós., temperatura màxima 14,4ºC., mínima 5,8ºC. Vent de component sud-oest al centre del dia, a 10km/h de mitjana, ratxa màxima 24km/h., de matinada, al matí i al vespre hem tingut vent fluixet de component nord o calma. Estat de la mar amb mar arrissada o marejol arran de costa, amb mar de fons, i maror o forta maror mar endins (onatge sig. de 0,60m a les 17:20 davant de Blanes). Pressió atmosfèrica màxima 1024hPa, mínima 1020hPa. Humitat relativa màxima 78%, mínima 55%. Dades de meteoclimatic.com, meteo.cat i xiom.cat.


Mapa de superfície amb fronts previst per aquesta nit. Veiem que ve un front pel nord-oest peninsular. 


Aquest dilluns, a Palamós preveiem que el pas ràpid d'un front fred ens deixi un dia amb nuvolositat variable.

La temperatura mínima serà similar al dia anterior i la màxima serà una mica més baixa.

El vent al nostre sector costaner bufarà molt fluix amb component nord i oest, o restarà en calma, durant la nit/matinada de dilluns a dimarts. Al matí seguirà la mateixa situació., al cap de Creus pot bufar mestral a 25/30 nusos, amb ratxes superiors. A la tarda bufarà vent de component sud i oest fluix., al cap de Creus seguirà el mestral a 25/30 nusos. A la nit tindrem vent fluixet del nord-oest o calma. A mar esperem mar arrissada o marejol arran de costa i forta maror o maregassa mar endins, al llarg de tot el dia.