Si cliqueu sobre les fotos del post i després premeu la tecla F11 aquestes es veuen més grans.

diumenge, 2 de desembre del 2012

Màximes més altes i increment de l'amplitud tèrmica

Mapa de diferència entre les màximes d'avui diumenge i les previstes per aquest dilluns.


Aquest diumenge, tal com apuntaven les previsions, ja s'ha començat a notar un increment de la temperatura a migdia, amb valors entre tres i cinc graus més elevats que ahir., malgrat tot, la matinada encara ha continuat amb temperatures gèlides, les quals, han sigut lleugerament més baixes que el dia anterior a la nostre zona.

Segons el mapa superior, aquest dilluns encara es notarà més la pujada de les temperatures màximes, amb valors que podran ser tres o quatre graus més alts que avui.
Això es pot comprobar en els mapes a 850hPa, ja que si avui a les 12:00h hi havien 1,2ºC a 850hPa, segons el radiosondatge de Barcelona, per aquest dilluns els mapes ens diuen que ens poden entrar isotermes d'uns 7ºC.

Juntament amb aquesta pujada del termomètre, l'amplitud tèrmica (diferència entre la màxima i la mínima) també s'anirà fent més gran, un factor que avui ja s'ha començat a notar, segons les dades recollides per les estacions meteorològiques. Per exemple, a la Bisbal d'Empordà veurem que l'amplitud tèrmica ha sigut de 17,6ºC.

Temperatures màximes i mínimes d'avui diumenge al Baix Empordà:

La Bisbal d'Empordà màx. 15,0ºC, mín. -2,6ºC. Calonge màx. 13,7ºC, mín. 0,1ºC. Monells màx. 13,5ºC., mín. -3,4ºC. Verges màx. 13,4ºC, mín. -0,6ºC. Torroella de Montgrí màx. 13,3ºC., mín. -1,8ºC. Palafrugell màx. 12,2ºC, mín. 2,6ºC. Palamós-La Fosca màx. 11,6ºC, mín. 3,2ºC.


Mapa de temperatura i vent en superfície previst per dilluns a les 14:00h. El vent bufarà fluixet de garbí i les màximes poden arribar als 15/17ºC al prelitoral.


Un altre factor destacat del dia d'avui, ha estat el vent del nord que ha bufat fins a primeres hores a Palamós, amb registres que han tornat a superar els 100km/h als indrets habituals empordanesos.

Ratxes màximes de vent de component nord d'avui diumenge a l'Empordà:

Portbou 123km/h., Llançà 102km/h., Castelló d'Empúries 65km/h., La Jonquera 59km/h., Roses 57km/h., Calonge-Mas Pallí 52km/h., Palamós-La Fosca 40km/h.


Segons les previsions, la tramuntana que a Palamós ha bufat fins al matí, es preveu que no torni a bufar en les properes hores. Durant el dilluns, al centre del dia hi haurà vent fluixet de garbí. De matinada i al vespre/nit, esperem calma o vent fluixet de component nord i oest.

Pel que fa a l'estat del cel, aquest dilluns estarà dominat pel sol, amb alguns intervals de núvols alts i mitjans.

Altres dades meteorològiques d'avui diumenge 2 de desembre a Palamós., temperatura màxima 12,2ºC., mínima 2,6ºC. Estat del cel dominat pel sol, però amb algun núvol alt i mitjà a la tarda. Vent de component N fins al matí, a  10/15km/h de mitjana, ratxa màxima 40km/h., al migdia i a la tarda/vespre hem tingut vent fluixet de direcció variable o calma. Estat de la mar amb mar arrissada o marejol arran de costa, amb mar de fons de nord, i maror o forta maror mar endins (onatge sig. de 0,61m a les 17:20 davant de Blanes). Pressió atmosfèrica màxima 1020hPa, mínima 1015hPa. Humitat relativa màxima 79%, mínima 40%. Dades de meteoclimatic.com, meteo.cat i xiom.cat.