Si cliqueu sobre les fotos del post i després premeu la tecla F11 aquestes es veuen més grans.

dilluns, 10 de desembre del 2012

La Terra de nit

Vista de tota la Terra a partir d'una composició amb les imatges nocturnes.
Font:
http://apod.nasa.gov/apod/ap121207.html


L'espectacular imatge nocturna de la Terra que veiem a l'encapçalament, està feta a partir d'una composició d'altres imatges que es van recollir entre abril i octubre del present any, gràcies al satèl·lit Suomi-NPP d'òrbita polar, situat a 824 quilòmetres d'alçada.

El satèl·lit va poder captar les imatges nocturnes utilitzant un radiòmetre d'imatges per infrarrojos.
Aquest aparell de darrera generació, ofereix una gran millora pel que fa a la resolució i a la sensibilitat, en comparació amb els anteriors instruments de detecció de llum nocturna de què disposaven els satèl·lits. També té altres avantatges davant les càmeres de l'Estació Espacial Internacional.
Mentre que l'estació espacial passa sobre el mateix punt de la Terra cada dos o tres dies, el Suomi-NPP passa pel mateix punt dues vegades al dia, aproximadament a les 1:30 am i a les 1:30 pm hora local.

La imatge, inèdita fins ara, mostra molt clarament les llums de les zones més poblades amb les seves grans ciutats.
Fixeu-vos com algunes de les zones més verges i lliures de contaminació llumínica correspondrien als oceans, la selva de l'Amazones, el desert del Sàhara, l'altilplà del Tibet, Groenlàndia o el nord del Canadà, per posar alguns exemples.
En canvi, les zones amb més ciutats il·luminades es trobarien als Estats Units, la Índia, la Xina, el Japó, Europa o el sud d'Indonèsia.