Si cliqueu sobre les fotos del post i després premeu la tecla F11 aquestes es veuen més grans.

dissabte, 8 de desembre del 2012

Imatges i dades d'ahir divendres 7 de desembre

Altocumulus vistos ahir a la tarda des de Cap Gros, amb les típiques inflorescències de les pitrasses en primer pla.


Ahir divendres 7 de desembre, a Palamós la situació meteorològica va ser molt tranquil·la, però la presència d'alguns gèneres nuvolosos feien delatar l'entrada de la tramuntana freda que ens afecta avui.

Els nombrosos núvols alts i mitjans que ens afectaren al llarg de tot el dia, però especialment al matí, denotaven la presència de vent fort en alçada, tal com denotaven els Altocumulus lenticularis que es veuen al fons de les fotografies que vaig fer ahir a la tarda, el quals viatjaven a gran velocitat.
A les fotos també es pot comprobar com el sol es veia una mica esmorteït per aquests núvols prims, però els seus rajos igualment es reflexaven al mar.


Pel que fa a les altres dades meteorològiques d'ahir divendres 7 de desembre a Palamós., temperatura màxima 12,2ºC., mínima 2,5ºC. Vent fluixet de component variable fins al vespre i vent del nord, a 15 km/h de mitjana, al vespre/nit. Ratxa màxima de vent 42km/h NNO. Estat de la mar amb marejol arran de costa i maror o forta maror mar endins (onatge sig. de 1,05m a les 13:20h davant de Blanes). Pressió atmosfèrica màxima 1017hPa, mínima 1008hPa. Humitat relativa màxima 90%, mínima 62%. Dades de meteoclimatic.com i xiom.cat.


Bonic celatge amb abundants altocúmulus ahir a la tarda.