Si cliqueu sobre les fotos del post i després premeu la tecla F11 aquestes es veuen més grans.

dimecres, 31 d’octubre del 2012

Pluges de 100 litres i mar de fons de set metres

Onada gegant vista aquesta tarda des de la Fosca.


Tal com es preveia, la profunda borrasca mediterrània que ens ha afectat avui dimecres, ha provocat que hagi estat plovent des del vespre de dimarts fins avui al matí, en forma de pluja continuada intercalada amb moments de forts ruixats.
Degut a la gran durada de les precipitacions, fet que no succeia des de la tardor de l'any passat, s'han acumulat unes quantitats molt importants, en alguns casos arribant a superar els 100mm, com és el cas de La Fosca, indret on han caigut 103,4mm.

Aquestes pluges han fet crèixer de forma molt destacada el cabal de les nostres rieres, les quals, fins ahir es trobaven seques o amb alguna bassa com a molt. Tota aquesta aigua que baixava per les rieres ha arrossegat molts sediments que han tenyit de color marró les aigües costaneres, generant un fort contrast de color entre les zones amb aigües tèrboles i les zones amb aigües més clares.


Els sediments arrossegats pel ramal de la riera Aubi a Castell han tenyit de color marró les aigües properes.


Mapa de pressió en superfície d'avui al migdia, on veiem la pertorbació que ha passat.


Riera el Rifred de Calonge amb cabal abundant aquesta tarda.


Dades de precipitació recollida al Baix Empordà en les darreres 24 hores:

Palamós-La Fosca 103,4mm
Palafrugell 96,2mm
Calonge 93,2mm
Palamós 83,2mm
Verges 78,6mm
Les Olives 65,2mm
La Bisbal d'Empordà 64,4mm
Sant Feliu de Guíxols 62,0mm
Bellcaire d'Empordà 54,0mm


Onada gegant que arriba fins a dalt del penyassegat de la Pineda d'en Gori.


El fort temporal marítim s'ha notat amb una mar de fons espectacular, amb onades que superaven els quatre metres a la Fosca, ajudades per l'augment del nivell del mar degut a les baixes pressions existents. Com a dada més impactant trobem que l'alçada de l'onatge significant arribava als 7,03m a les 13:00h davant el cap de Begur, provocant que la flota pesquera s'hagi quedat en terra.


Onades de quatre metres aquesta tarda a la Fosca, les quals han atret l'atenció de molta gent.


Altres dades meteorològiques d'avui dimecres 31 d'octubre a Palamós., temperatura màxima 14,3ºC, mínima 11,2ºC. Estat del cel cobert, amb alguna clariana a primeres hores de la tarda. Pluja en 24h 83,3mm. Vent de component nord-est a 20/25km/h de mitjana, ratxa màxima 66km/h. Estat de la mar amb maregassa arran de costa, amb mar de fons d'uns quatre metres i mar brava o mar desfeta mar endins, amb ones superiors als sis metres. Pressió atmosfèrica màxima 999hPa, mínima 991hPa. Humitat relativa màxima 99%, mínima 81%. Dades de meteoclimatic.com i Puertos del Estado.


Imatges del temporal de mar i de pluges d'avui dimecres: 


La Negre de Sant Esteve superada per una onada gegant.


El Rifred de Calonge amb un bon cabal.


Onades molt grans a la Fosca.