Si cliqueu sobre les fotos del post i després premeu la tecla F11 aquestes es veuen més grans.

dimarts, 16 d’octubre del 2012

Nit freda, cel enterenyinat, vent del sud i més pluges

El cel enterenyinat d'aquesta tarda que indica un canvi de temps.


Tal com us comentava ahir, les temperatures de la nit passada encara han sigut més baixes, talment com si fos a finals de tardor o inicis d'hivern. Malgrat aquestes temperatures fredes, cal destacar que les immediates hores i els propers dies estaran dominats per una situació de vents del sud i sud-est, els quals faran que els valors termomètrics ja no siguin tan baixos durant la propera nit i, fins i tot, el dimecres i el dijous tindrem temperatures encara una mica més temperades, amb ambient molt més confortable.

Mínimes d'avui dimarts (16 d'octubre) al Baix Empordà:

Verges 7,0ºC., Bellcaire d'Empordà 7,6ºC., Les Olives 7,8ºC., La Bisbal d'Empordà 8,2ºC., Calonge 8,6ºC., Palamós-La Fosca 9,0ºC., Sant Feliu de Guíxols 9,8ºC., Palamós 10,0Cº., Calonge-Mas Pallí 12,4ºC.

D'altre banda, com podeu veure a la imatge que obre el post, el cel ha aparegut enterenyinat per núvols alts i esteles de condensació dels avions.
Aquesta nuvolositat formada per Cirrus i Cirrostratus i el gir del vent a component sud, és un indicador que s'apropa una pertorbació. Aquest nou canvi de temps s'escolarà entre el passadís deixat per l'anticicló de les Azores i l'anticicló situat a l'est d'Europa, el qual, ens enviarà xaloc sinòptic, aportant un flux elevat d'humitat en capes baixes i mitges de la troposfera.

Com es pot observar als models meteorològics, aquest aport d'humitat i l'entrada d'aire fred en alçada per l'oest de la Península, farà que les pluges puguin ser localment molt intenses, acompanyades per tempesta i duradores, sobretot entre divendres i diumenge a bona part del país, però concentrades sobretot al Prepirineu, Prelitoral de Barcelona i a les comarques de Girona en general. Aquesta situació podria deixar acumulacions importants d'aigua que poden superar els 100mm en nombroses localitats. En properes previsions anirem concretant aquesta situació.



Mapa de precipitació acumulada fins diumenge a la nit.


Altres dades meteorològiques d'avui dimarts 16 d'octubre a Palamós., temperatura màxima 20,3ºC, mínima 10,0ºC. Estat del cel enterenyinat per núvols alts. Vent de garbí a 15/20km/h de mitjana, ratxa màxima 45km/h. Estat de la mar amb maror generalitzada, amb nombrosos blancalls. Pressió atmosfèrica màxima 1016hPa, mínima 1013hPa. Humitat relativa màxima 80%, mínima 58%. Dades de meteoclimatic.com