Si cliqueu sobre les fotos del post i després premeu la tecla F11 aquestes es veuen més grans.

dilluns, 15 d’octubre del 2012

Diumenge amb garbinada i quatre gotes al final

Maror aixecada pel vent de garbí ahir al vespre i diferents gèneres de núvols. Imatge mostrada a l'Espai del Temps de TV3 d'ahir al vespre.


Tal com es preveia, el vent moderat i persistent de garbí ens va acompanyar al llarg de la jornada dominical, arribant fins a una ratxa màxima de 55km/h.
Aquest vent del sud-oest, generat per l'arribada d'un sistema frontal a darreres hores del dia, va aixecar maror arran de costa i forta maror mar endins, amb una alçada significant de l'onatge que arribava a 1,64m davant el cap de Begur a les 14:00h.

Degut a l'entrada sobtada del vent de tramuntana, coincidint gairebé amb l'instant que ens creuava el front, les precipitacions van ser molt poc destacables a la nostre comarca, tot i que en altres punts, sobretot de l'interior, el front si que es va mostrar més actiu.
També, com sol passar tot sovint, amb l'entrada de l'aire fred que venia al darrera del sistema frontal i el contacte amb la humitat i la temperatura de l'aigua del Mediterrani, es van generar moltes tempestes a sobre el mar, les quals, es veien empeses mar endins pels vents que bufaven en alçada, provocant que aquestes es quedessin lluny de terra.


Mapa de llamps d'ahir, on veiem que a dins del mar es van formar moltes tempestes que deixaren de banda la terra amb l'arribada de la nit.


Imatge de radar a les 23:36h. On veiem que a dins el mar hi havien moltes tempestes, però la nostre zona quedava lliure de precipitacions i cap a l'interior de Girona hi plovia de manera feble o moderada.


Dades de precipitació de la passada nit a la demarcació gironina:

Setcases 15,4mm., Queralbs 11,3mm., Tregurà 10,4mm., Sant Hilari Sacalm 9,6mm., Sant Gregori 8,0mm., La Jonquera 7,2mm., Olot-Les Fonts 6,1mm., Vilamacolum 5,8mm., Girona-Devesa 5,8mm., Medinyà 5,3mm., Sant Miquel de Fluvià 5,2mm., Figueres 3,6mm.

Dades de precipitació al Baix Empordà d'aquest diumenge a la nit:

Verges 3,8mm., La Bisbal d'Empordà 2,1mm., Bellcaire d'Empordà 1,6mm., Calonge-Mas Pallí 0,8.



Tràngol de garbí ahir al vespre.


Altres dades meteorològiques d'ahir diumenge 14 d'octubre a Palamós., temperatura màxima 21,9ºC, mínima 11,9ºC. Estat del cel amb núvols abundants en varis nivells i alguna gran clariana, sobretot al migdia. Vent de garbí a 20/25km/h de mitjana fins al vespre, llavors entrà vent del nord a 20km/h. Pluja 0,2mm. Pressió atmosfèrica màxima 1012hPa, mínima 1001hPa. Humitat relativa màxima 91%, mínima 60%.


Recull fotogràfic d'ahir al vespre:


Altocumulus undulatus.


Altocumulus de diferentes espècies ahir al vespre.


Maror.


Garbinada aixecant maror.




D'altre banda, el passat dissabte 13 d'octubre hi van haver les següents dades a Palamós., temperatura màxima 18,9ºC, mínima 14,4ºC. Estat del cel amb nuvolositat abundant, sobretot de tipus baix, amb algunes ullades de sol. Vent fluix de component sud i est, ratxa màxima 18km/h. Estat de la mar amb marejol arran de costa, amb mar de fons, i maror o forta maror mar endins. Pressió atmosfèrica màxima 1015hPa, mínima 1012hPa. Humitat relativa màxima 86%, mínima 59%. Dades de meteoclimatic.com i Puertos del Estado.