Si cliqueu sobre les fotos del post i després premeu la tecla F11 aquestes es veuen més grans.

dimecres, 3 d’octubre del 2012

Dades i fotografies dels darrers dies

Altocumulus floccus a primeres hores del dia del passat diumenge 30 de setembre.


El passat diumenge 30 de setembre, a Palamós el dia es llevà amb algunes franges de núvols mitjos, com els bonics Altocumulus floccus que obren aquest post.
Com a restes de la borrasca que ens afectà el dia anterior, durant la matinada encara caigueren quatre gotes que deixaren 0,4mm.
Pel que fa a la resta del dia, aquest es presentà dominat pel sol fins al vespre., a partir de llavors es formaren abundants núvols baixos i mitjos que cobriren el cel.

La temperatura màxima fóu de 21,1ºC i la mínima de 14,4ºC. El vent bufà amb component NNE, a 20km/h de mitjana, ratxa màxima 40km/h. Estat de la mar amb forta maror mar endins i marejol o maror arran de costa. Pressió atmosfèrica màxima 1019hPa, mínima 1014hPa. Humitat relativa màxima 88%, mínima 49%.


Cel cobert per núvols baixos i mitjos el vespre del passat diumenge 30 de setembre.


Posta de sol asserenada del passat dilluns 1 d'octubre.


Si el mes de setembre acabà amb nuvolositat molt abundant, el mes d'octubre començà amb cel asserenat, degut a l'anticicló que ens acompanya i que ens acompanyarà fins diumenge vinent. Aquesta manca de nuvolositat es fa palesa a la imatge superior, on veiem la posta de sol asserenada del dilluns 1 d'octubre, amb algun núvol alt poc important.

Altres dades meteorològiques del passat dilluns 1 d'octubre a Palamós., temperatura màxima 20,7ºC, mínima 13,7ºC. Vent de component S i SE molt fluix, ratxa màxima 15km/h. Estat de la mar amb maror mar endins (onatge sig. de 0,7m a les 12.00h davant el cap de Begur) i mar arrissada o marejol arran de costa. Pressió atmosfèrica màxima 1021hPa, mínima 1017hPa. Humitat relativa màxima 91%, mínima 67%.


Núvols alts amb iridiscències ahir a la tarda/vespre a Calonge. Imatge mostrada al programa Espai Terra de TV3.


Ahir dimarts 2 d'octubre, el dia es presentà força tranquil, però amb nombroses pinzellades de núvols alts d'origen natural i d'origen artificial (deixants dels avions).
Cal destacar que aquest núvols Cirrus o Cirrostratus, ens deixaren alguns fenòmens óptics força curiosos, com algun tímid parheli i algunes iridiscències, com les que veiem a la imatge superior en el núvol de la dreta, el qual presenta tonalitats blavoses i rosades.

Altres dades meteorològiques d'ahir dimarts 2 d'octubre a Palamós., temperatura màxima 20,7ºC, mínima 12,9ºC. Vent de component SSE, a 5/10km/h de mitjana, ratxa màxima 18km/h. Estat de la mar amb marejol o maror mar endins (alçada sig. de l'onatge 0,59m a les 12:00h davant el cap de Begur) i mar arrissada o marejol arran de costa. Pressió atmosfèrica màxima 1022hPa, mínima 1020hPa. Dades de meteoclimatic.com i Puertos del Estado.

Més imatges del núvols alts i les iridiscències d'ahir dimarts a Calonge: