Si cliqueu sobre les fotos del post i després premeu la tecla F11 aquestes es veuen més grans.

divendres, 26 d’octubre del 2012

Colors de tardor a les Muntanyes Adirondack


Quest for the Magic Light from Paul Frederick on Vimeo.


La tardor va avançant a l'hemisferi nord i els boscos de caducifolis que poblen les muntanyes es vesteixen de gala. El vídeo següent, filmat recentment a les Muntanyes Adirondack, situades al nord-oest de l'estat de Nova York, és una mostra que en aquestes dates es poden realitzar magnífics treballs de fotografia i vídeo, gràcies a la llum i als colors típics tardorencs. Aquesta llum a voltes pot ser suau i silenciosa o audaç i vibrant, amb molts vermells barrejats entre tons grocs i ataronjats.
Coincidint amb la filmació, l'autor es va trobar amb dies boirosos i plujosos, amb una llum bastant espectacular.

Les Muntanyes Adirondack

Aquest massís muntanyenc dels Estats Units té una extensió de 25.000 quilòmetres quadrats, entre muntanyes, terres boscoses, turons, valls i llacs. El seu nom prové d'una paraula fonètica de la llengua iroquesa.

L'any 1882, la Legislatura de l'Estat de New York va declarar a aquesta regió parc nacional, dins del qual, encara es mantenen moltes propietats privades. La finalitat d'aquest nomenament va ser preservar la vida silvestre.

Aquestes muntanyes es consideren joves, ja que d'acord amb el seu estudi orogràfic, creixen a raó de 1,5 mil·límetres anualment, amb una alçada màxima al mont Marcy (1.629msnm). Hi ha, a més, unes  quaranta muntanyes superiors als 1.200 metres. La majoria de les muntanyes més altes tenen tres zones de vegetació: La primera, formada per hagis, aurons i bedoll groc., la segona, formada per avets vermells i balsàmics i la tercera situada al cim, siguent una zona alpina de roques amb liquen, jónçara i krummholz.