Si cliqueu sobre les fotos del post i després premeu la tecla F11 aquestes es veuen més grans.

dilluns, 15 d’octubre del 2012

Adéu a la calor

La Vall de Núria coberta de neu avui al matí. Imatge captada per la càmera de TV3.


De ben segur, quan aquest matí heu sortit al carrer i amb la posta de sol, haureu notat que l'ambient agradable de la setmana passada ja és història, i alguna peça d'abric era més que necessària.

La dita que diu "Quan trona a marina, guarda't de roba fina" s'ha complert amb escreix, ja que l'aire fred que entrà ahir amb el front, ens va deixar un espectacle de llamps al damunt del mar i la temperatura experimentà una devallada important., fins i tot, com podeu veure a la imatge superior, les pluges d'ahir al vespre van ser en forma de neu a les muntanyes pirinenques.

De nit, no cal dir-ho, la temperatura ha estat i seguirà sent força baixa. A la nostre comarca avui hem tingut les mínimes següents, les quals, encara poden baixar algun grau la propera matinada.

Bellcaire d'Empordà 10,9ºC., Calonge-Mas Pallí 10,9ºC., Verges 11,3ºC., La Bisbal d'Empordà 11,7ºC., Palamós-La Fosca 12,0ºC., Calonge 12,4ºC., Sant Feliu de Guíxols 13,2ºC.


Núvols baixos modelats pel vent. Stratocumulus stratiformis undulatus a Romanyà.


Altres dades meteorològiques d'avui dilluns 15 d'octubre a Palamós., temperatura màxima 18,8ºC., mínima 12,4ºC. Estat del cel dominat pel sol i amb algun núvol baix decoratiu. Vent del NNO a 15km/h de mitjana fins les 14:00h, llavors ha entrat garbí a 10km/h. Ratxa màxima de vent 48km/h NNO. Estat de la mar amb marejol arran de costa i forta maror mar endins (onatge sig. de 2,7m davant el cap de Begur a les 12:00h). Pressió atmosfèrica màxima 1013hPa, mínima 1004hPa. Humitat relativa màxima 84%, mínima 48%. Dades de meteoclimatic.com i Puertos del Estado.

Cumulus i Cumulus fractus aquesta tarda.