Si cliqueu sobre les fotos del post i després premeu la tecla F11 aquestes es veuen més grans.

dijous, 27 de setembre del 2012

Un dimecres amb celatges molt bonics

L'albada d'ahir dimecres a Palamós. Imatge mostrada al programa Els Matins de TV3. 


La jornada d'ahir dimecres 26 de setembre, es podria haver batejat com "El dia dels colors", tal com podreu veure a les fotografies que vaig realitzar.
El pas d'un sistema frontal molt desgastat a la meitat est de Catalunya, però amb alguns registres importants al Pirineu i Prepirineu Occidental, ens va deixar un autèntic espectacle de colors, degut a la presència d'abundants núvols alts i mitjos, i la caiguda d'alguna roina.

Aquesta magnífica combinació de núvols en diferents nivells i els colors que adoptaren a l'alba i al capvespre, van ser una gran ocasió pels amants de la fotografia meteorològica i de l'observació del cel.

Recull de fotografies de la sortida de sol acolorida d'ahir dimecres a Palamós
















Pel que fa al capvespre, aquest tampoc es quedà curt, ja que els abundants Altostratus i Altocumulus existents van prendre uns colors molt bonics., a més, la caiguda d'alguna roina va facilitar l'aparició de l'arc de Sant Martí per rematar el dia.

Cal destacar que el sistema frontal a part d'algunes roines o plugims, es va mostrar una mica més actiu a l'Alt Empordà i cap al Pirineu, on s'enfarinaren les muntanyes per sobre els 2000 metres.

Dades de precipitació d'ahir dimecres 26 de setembre a Girona:

Planoles 7,2mm., Vilamacolum 7,0mm., La Jonquera 6,8mm., Ribes de Freser 6,0mm., Queralbs 4,9mm o Castelló d'Empúries 4,2mm.

Al Baix Empordà trobem 0,6mm a Bellcaire d'Empordà o 0,2mm a Calonge-Mas Pallí.


Recull d'imatges del capvespre d'ahir dimecres a Romanyà de la Selva




Arc de Sant Martí a Romanyà de la Selva. Imatge mostrada al programa Espai Terra de TV3.



Cel cobert per núvols baixos al capvespre.


Altres dades meteorològiques d'ahir dimecres 26 de setembre a Palamós., temperatura màxima 23,2ºC, mínima 13,6ºC. Estat del cel amb nuvolositat variable en tots nivells al llarg de tot el dia. Pluja inapreciable, amb la caiguda d'algun plugim al matí i alguna roina a la tarda. Vent de garbí al centre del dia, a 15/20km/h de mitjana, ratxa màxima 42 km/h. Estat de la mar amb maror arran de costa (mar de fons i de vent) i forta maror mar endins (ones de 2,58m a les 17:00h davant el cap de Begur). Pressió atmosfèrica màxima 1012hPa, mínima 1001hPa. Humitat relativa màxima 89%, mínima 62%. Dades de meteoclimatic.com i Puertos del Estado.