Si cliqueu sobre les fotos del post i després premeu la tecla F11 aquestes es veuen més grans.

dijous, 13 de setembre del 2012

Tornados a les Illes Balears, Nova York i Òstia


Espectacular mànega vista des d'Eivissa (badia de Figueretes) el passat 2 de setembre. Font: http://www.meteobaleares.com/foro/index.php?topic=684.75


Tal com us vaig comentar a la previsió del passat 30 d'agost , existia la possibilitat de formació de tornados a prop de les Illes Balears. Finalment, aquest fet es va produir, ja que a sobre Ses Illes es va formar una possible supercèl·lula que deixà al seu pas algunes mànegues i tornados, com el que afectà la zona d'Andratx i que va ser filmat, tal com podreu veure al següent vídeo del passat 30 d'agost:



Tornado d'Andratx 30/08/2012, possiblement era un EF1. Observeu com arrenca una branca o ametller sencer.


A part d'aquest tornado d'Andratx, al cap de tres dies, el 2 de setembre, es va formar l'espectacular tromba marina que veieu a l'encapçalament d'aquest article, on encara que ho sembli, no és cap muntatge.
Com a curiositat cal dir que un mitjà italià va fer servir aquesta mateixa imatge per il·lustrar una notícia d'una mànega que hi va haver a Malta...sembla que van fer passar gat per llebre.

Anem més lluny, ja que a l'altre banda de l'Atlàntic també han aparegut tornados en un indret molt poblat com són alguns barris perifèrics de la ciutat de Nova York i l'estat del mateix nom. Als dos següents vídeos podreu veure aquests tornados que van afectar alguns barris de la gran urbs, sobretot a Queens i Brooklyn, amb algunes destrosses:







Tornem al Mediterrani, ja que a la ciutat d'Òstia i va haver un tornado que va ser la òstia. Primer va aparèixer com a mànega i llavors entrà a terra ferma provocant alguns desperfectes, tal com podrem veure al primer dels dos vídeos que poso a continuació. Això va ser el passat 26 d'agost.