Si cliqueu sobre les fotos del post i després premeu la tecla F11 aquestes es veuen més grans.

dissabte, 22 de setembre del 2012

Previsió pel cap de setmana

Mapa de temperatura i geopotencial a 850hPa previst per avui. Veiem com ens afecta la dorsal africana, amb la qual cosa es preveu calor i xafogor.


Avui dissabte, a Palamós preveiem un dia càlid i xafogós, amb núvols baixos molt abundants a primeres i darreres hores del dia, amb grans clarianes al centre de la jornada, juntament amb algunes boirines o boires pixaneres. A la resta de la demarcació gironina hi dominarà l'ambient assolellat, però tindran boires o boirines matinals en indrets costaners i fondalades interiors., tot això acompanyat per alguns intervals nuvolosos de tipus baix la resta del dia, especialment a la costa.

La temperatura màxima pot rondar els 25/27ºC a l'interior, els 23/25ºC a la costa i els 22/26ºC al Pirineu.

El vent al nostre sector costaner, durant aquest matí, bufarà amb component nord-est, a 4/8 nusos. A la tarda bufarà vent fluix de llevant o hi haurà calma. A la nit tindrem vent molt fluix de l'est o calma. A mar tindrem mar de fons de l'est, amb marejol generalitzat fins a la nit, llavors quedarà mar arrissada.


Aquest diumenge, a Palamós esperem un altre dia calorós, amb grans clarianes, degut a un cel que es veurà mig enterenyinat per núvols alts, acompanyats per núvols baixos abundants de bon matí i al vespre. A la resta de la demarcació gironina la situació serà similar, amb alguns núvols d'evolució en punts de muntanya i intervals de núvols alts i baixos a la resta.

Les temperatures, tan les mínimes com les màximes, seran superiors al dia anterior, amb xafogor marcada.

El vent al nostre sector costaner bufarà fluix amb component sud-est, durant la matinada de diumenge. Al matí tindrem vent de garbí a 8/12 nusos. A la tarda hi haurà vent de garbí a 12/16 nusos, amb ratxes superiors. A la nit hi haurà una situació similar. A mar tindrem marejol generalitzat, durant la matinada de diumenge, amb mar de fons de l'est o sud-est. Al matí esperem marejol o maror arran costa i maror mar endins. A la tarda hi haurà maror generalitzada, igual com a la nit.


Mapa de vent en superfície previst per diumenge a la tarda. Veiem com hi haurà garbinada.