Si cliqueu sobre les fotos del post i després premeu la tecla F11 aquestes es veuen més grans.

dimecres, 12 de setembre del 2012

Ha plogut més en una tarda que en tres mesos


El carrer Pere Joan inundat.


Tal com deien les previsions i els avisos emesos, aquesta tarda, el pas del sistema frontal, l'aire fred que l'acompanyava en alçada, la humitat existent i la manca de vent de tramuntana, han generat una gran activitat tempestuosa en molts indrets de les comarques gironines, però aquesta vegada el plat gros se l'ha endut l'Empordà.
Aquestes precipitacions típiques de setembre, en molts casos han caigut amb forta intensitat., com exemple d'aquest fet trobem que a Palamós aquesta tarda hi hagut un moment on queien 2,56 mm/min. Cal destacar que els 56,4 litres que han caigut entre aquesta tarda i el vespre a Palamós, superen amb escreix la pluja total enregistrada en els darrers tres mesos, situada en uns 23 litres, repartits de la següent manera: Juny 11,4mm. Juliol 6,2mm. Agost 5,4mm.

Malauradament, com sol ser habitual, la dolenta xarxa de clavegueram que hi ha a la zona del Mercat Municipal, no ha pogut absorvir la pluja caiguda en poca estona en aquest indret baix i s'han produït algunes inundacions en baixos i garatges.
Així mateix, la manca de manteniment i les fulles caigudes dels plàtans de l'Arbreda han fet un tap al clavegueram d'aquest indret i s'ha inundat l'entrada del pàrquing.



Mapa de llamps d'avui. Veiem la gran quantitat de llamps que han caigut a sobre nostre.


Dades de precipitació caiguda fins les 22:30h a l'Empordà:

Calonge 81,4mm., Cabanes 68,4mm., Castelló d'Empúries 59,2mm., La Bisbal d'Empordà 55,9mm., Palamós-La Fosca 54,4mm., Roses 52,0mm., Palafrugell 55,6mm., Monells 41,1mm., Torroella de Montgrí 44,7mm o Sant Feliu de Guíxols 29,0mm.

De cares a les properes hores, encara poden anar caient alguns ruixats puntualment moderats fins a les dotze de la nit., no obstant, el protagonista serà el vent fort de tramuntana, amb ratxes que podran superar els 100km/h al cap de Creus, sobretot la propera matinada i la nit/matinada de dijous a divendres.
Al nostre sector costaner, el vent del nord pot bufar a uns 18/22 nusos, amb ratxes superiors, durant la propera matinada i al llarg de la nit/matinada de dijous a divendres. La resta del dia la tramuntana moderada seguirà bufant.



Arribada de la primera tempesta que hem tingut a primeres hores de la tarda, amb el típic arcus i la cortina de pluja que es menja el paisatge cap a les Gavarres i Calonge. Imatge cedida per Àlex Castelló.


Pel que fa a les altres dades meteorològiques d'avui dimecres 12 de setembre a Palamós., temperatura màxima 25,8ºC, mínima 15,3ºC. Vent de direcció variable a 10km/h de mitjana, però amb una ratxa màxima de 67km/h E, provocada pel vent descendent de la primera tempesta de la tarda. Estat de la mar amb marejol arran de costa i maror o fora maror mar endins, amb mar de fons. Pressió atmosfèrica màxima 1016hPa, mínima 1011hPa. Humitat relativa màxima 99%, mínima 78%. Dades de meteoclimatic.com i meteo.cat

Recull d'imatges de les acumulacions d'aigua que hi han hagut als indrets de sempre, les quals han causat alguns danys als baixos i garatges d'alguns edificis: