Si cliqueu sobre les fotos del post i després premeu la tecla F11 aquestes es veuen més grans.

dimarts, 25 de setembre del 2012

Dades d'ahir dilluns i previsió de garbinada


Núvols baixos ahir al migdia a sobre les Cases Noves.


El vent de component oest que bufà durant la nit/matinada de diumenge a dilluns, a 10/15 km/h de mitjana, va provocar que la temperatura es situés al voltant dels 23ºC fins a les set del matí. Aquesta temperatura feia pensar que la mínima seria tropical, igual com a ple estiu, però no va ser així, ja que el vent encalmà durant el vespre i la temperatura mínima del dia tingué lloc a darreres hores, amb 18,4ºC.

Com era de preveure amb situacions de vent intens de ponent a molts punts de Catalunya, a Palamós s'imposà el vent de component sud, est, i nord-est, des de les vuit del matí.
Aquest vent variable arribà a bufar a uns 15km/h de mitjana al centre de la jornada, amb una ratxa màxima de 47km/h E.

D'altre banda, tal com es preveia, les precipitacions que ens deixà la jornada foren molt minses i a Palamós només caigué alguna roina de matinada.
Com a dades de precipitació més destacades d'ahir dilluns a la nostre demarcació trobem 4,1mm a Guils de Cerdanya, 2,0mm a Ribes de Freser, 1,8 a Planoles, 1,0mm a Setcases o 0,2mm a Arbúcies.  

Altres dades meteorològiques d'ahir dilluns 24 de setembre a Palamós., temperatura màxima 25,7ºC. Estat del cel amb domini del sol, però amb algun núvol lenticular molt bonic fins a migdia i alguns núvols baixos decoratius. Pluja inapreciable. Estat de la mar amb forta maror o maregassa mar endins (ones de 2,58m davant el cap de Begur a les 12:00h) i maror arran de costa. Pressió atmosfèrica màxima 1011hPa, mínima 1003hPa. Humitat relativa màxima 94%, mínima 49%. Dades de meteoclimatic.com i Puertos del Estado



Mapa de vent en superfície previst per aquesta tarda al Mediterrani Occidental. Veiem com hi haurà garbinada.


Previsió per avui dimarts

A Palamós cal esperar un dia dominat per l'astre rei i el vent moderat de garbí., així mateix, el cel no acabarà de fer net del tot, ja que poden arribar intervals de núvols alts que l'enterenyinin i algun núvol baix passatger. A la resta de Girona la situació meteorològica també vindrà dominada per l'ambient assolellat i càlid, degut al vent de garbí reescalfat que pot bufar a molts punts. Al cel hi hauran alguns núvols alts decoratius.

La temperatura màxima pot rondar els 29/32ºC al prelitoral i punts de l'interior, els 24/27ºC a la costa i els 18/24ºC al Pirineu.

El vent al nostre sector costaner anirà reforçant-se amb component SO fins a migdia, a uns 16/20 nusos. A la tarda hi haurà vent de garbí a 18/22 nusos, amb ratxes superiors. A la nit es mantindrà el garbí a 16/20 nusos. A mar tindrem maror o forta maror arran de costa i forta maror mar endins, a partir de migdia. Precaució amb la navegació.