Si cliqueu sobre les fotos del post i després premeu la tecla F11 aquestes es veuen més grans.

dimecres, 15 d’agost del 2012

Un 15 d'agost marcat pel vent de garbí


Imatge d'avui dimecres on veiem la garbinada que feia i el fort onatge que aixecava.


La garbinada que bufà ahir dimarts, avui dimecres s'ha tornat a presentar amb una intensitat similar, a 20km/h de mitjana, assolint una ratxa màxima de 55km/h a La Fosca. Aquest vent, l'elevada humitat ambiental i els núvols baixos que l'acompanyaven, han donat lloc a una nit de mal dormir.

Ratxes màximes de vent de garbí que s'han donat a les comarques gironines avui dimecres 15 d'agost.

73km/h a Banyoles., 60km/h a Calonge-Mas Pallí., 52km/h a Calonge o 52km/h a Castelló d'Empúries.

Com va passar ahir, aquest vent ha arribat reescalfat a l'interior i al prelitoral de Girona. Algunes de les màximes més elevades d'avui dimecres 15 d'agost:

Mieres 36,8ºC., Sant Esteve de Llémena 36,8ºC., Beuda 36,2ºC., Sant Miquel de Fluvià 34,8ºC., Olot-Pla de Dalt 34,5ºC., Figueres 34,2ºC o La Bisbal d'Empordà 32,7ºC.

Altres dades meteorològiques d'avui dimecres 15 d'agost a Palamós., temperatura màxima 26,6ºC, mínima 24,4ºC. Estat del cel enterenyinat per abundants núvols alts i baixos. Vent persistent de garbí, a 20/25km/h de mitjana, ratxa màxima 47km/h. Estat de la mar amb maror generalitzada, aquest fet ha provocat la hissada de la bandera groga a totes les platges de Palamós.
Pressió atmosfèrica màxima 1011hPa, mínima 1009hPa. Humitat relativa màxima 91%, mínima 82%. Dades de meteoclimatic.com



Sortida de sol d'avui dimecres amb núvols baixos sobre Palamós i un ambient molt carregat, amb forta xafogor.


Previsió per aquest dijous

A Palamós cal esperar un altre dia assolellat i molt calorós durant tot el dia, amb elevada sensació de xafogor. Cal destacar que altre vegada la temperatura mínima pot ser especialment elevada, degut al vent reescalfat de component nord i oest que pot bufar de matinada. Aquest ambient calorós i assolellat es pot extrapolar a la resta de la demarcació.

La temperatura mínima pot rondar els 22/25ºC a la costa, localment més elevada al nord de l'Empordà, degut al vent de tramuntana cremadora que hi pot haver, els 17/20ºC a l'interior i els 12/16ºC al Pirineu. La temperatura màxima pot pujar fins a 31/34ºC a l'interior i prelitoral, fins a 27/30ºC a la costa i fins a 24/30ºC al Pirineu.

El vent al nostre sector costaner bufarà amb component nord reescalfat, a 6/10 nusos, durant la nit/matinada de dimecres a dijous., al cap de Creus pot bufar a 12/16 nusos. Al matí tindrem vent en calma o vent fluix de component sud i est. A la tarda hi haurà vent de component sud i est a 6/10 nusos. A la nit hi haurà una situació similar. A mar tindrem marejol arran de costa i maror mar endins, amb mar de fons de sud, durant la nit/matinada de dimecres a dijous. Al matí esperem mar plana o arrissada arran de costa i marejol mar endins. A la tarda hi haurà mar arrissada o marejol arran de costa i marejol mar endins. A la nit tindrem marejol mar endins i mar plana o arrissada arran de costa.

Recull d'imatges de la garbinada d'avui dimecres 15 d'agost


Onatge proper al metre d'alçada rompent contra els blocs del dic del Moll Nou.


Nombrosos blancalls i núvols baixos.


Garbinada amb alguns núvols alts al cel.


Núvols baixos. La garbinada dificultava molt la navegació lluny de la protecció del Moll Nou.