Si cliqueu sobre les fotos del post i després premeu la tecla F11 aquestes es veuen més grans.

dissabte, 25 d’agost del 2012

Previsió pel cap de setmana


Mapa de vent en superfície al Mediterrani Occidental previst per la nit de dissabte a diumenge. Veiem com hi haurà tramuntana a 20/24 nusos a la nostre zona., en canvi, entre Barcelona i Tarragona pot bufar vent de mar cap a terra carregat d'humitat i generar tempestes.


Avui dissabte, a Palamós preveiem que el pas d'un sistema frontal obri les portes a un canvi d'aires que ens portarà un refrescament de l'ambient i a una devallada de la xafogor, gràcies a l'entrada de la tramuntana. Així mateix, no es descarta que s'escapi algun petit ruixat durant la tarda/vespre i fins la nit.
A la resta de la demarcació gironina, podran descarregar alguns ruixats i tempestes de tarda, siguent de moderada o forta intensitat de manera local, especialment a la meitat nord i oest, traslladant-se cap al sud de la Costa Brava amb el pas de les hores, ja entrada la nit.

Atenció, ja que no hem de descartar que pugui caure alguna tempesta aparatosa o aiguat de forta intensitat entre la costa de Barcelona i la costa de Tarragona, durant la nit/matinada de dissabte a diumenge, degut a la presència de rebuf, la gran energia que alliberarà el mar Mediterrani i la calor acumulada els darrers dies. Precaució amb les zones inundables, com per exemple les rieres.

La temperatura màxima pot rondar els 29/32ºC a l'interior, els 25/28ºC a la costa i els 20/26ºC al Pirineu. Les mínimes poden tenir lloc al final del dia, sobretot allà on descarregui i al Pirineu.

El vent al nostre sector costaner, durant aquest matí, bufarà amb component nord i est, a 4/8 nusos., mar endins pot bufar a 10/12 nusos. A la tarda/vespre entrarà la tramuntana a 12/16 nusos., mar endins i al nord del cap de Begur pot bufar a 20/24 nusos, amb ratxes superiors. A la nit hi haurà vent del nord a 14/18 nusos., mar endins i al nord del cap de Begur pot bufar a 24 nusos, amb ratxes superiors. A mar tindrem mar plana o arrissada arran de costa i marejol o maror mar endins, amb mar de fons del nord durant aquest matí. A la tarda esperem forta maror mar endins i marejol o maror arran de costa. A la nit hi haurà una situació similar, amb forta maror mar endins (ones de 2,4m).



Mapa de superfície on es veu el front que ens creuarà aquesta tarda. Clicar per ampliar-lo.


Aquest diumenge, a Palamós esperem un dia on pot aparèixer el típic rebuf, amb tramuntana al cap de Creus i vent del sud o sud-est a la nostre zona. Aquesta situació pot formar abundants núvols baixos, els quals, podran tapar el cel a primeres i darreres hores del dia, però també hi hauran grans clarianes. No es descarta que caigui alguna gota esporàdica. A la resta de la demarcació gironina, també esperem un diumenge amb alguns intervals nuvolosos, juntament amb grans clarianes que seran més àmplies a la meitat nord de la costa. Pot caure algun ruixat de tarda als indrets on el rebuf i la zona de convergència sigui més eficient, com per exemple, a l'interior de La Selva, a prop del Montseny i la Serralada Transversal, així com al Ripollès.

La temperatura mínima serà més baixa que dies enrera, sobretot al Pirineu i a l'interior, encara que a la costa també es notarà la refrescada. Als indrets elevats del Pirineu poden baixar fins als 3/7ºC., a la costa tindrem uns 18/20ºC (per fi) i a l'interior tindran uns 12/16ºC.
La temperatura màxima serà d'uns 28/30ºC a l'interior, 25/27ºC a la costa i 17/24ºC al Pirineu.

El vent al nostre sector costaner bufarà amb component nord, a 12/16 nusos, durant la matinada de diumenge., mar endins i al nord del cap de Begur pot bufar a 20/24 nusos. Al matí tindrem vent fluix de direcció variable, amb tramuntana moderada mar endins i al nord del cap de Creus. A la tarda hi haurà vent fluix de garbí o xaloc. A la nit hi haurà vent fluix de direcció variable o calma. A mar tindrem marejol arran de costa i forta maror mar endins, durant la matinada de diumenge. Al matí esperem una situació similar. A la tarda hi haurà mar arrissada arran de costa i maror mar endins, amb mar de fons de nord. A la nit tindrem marejol mar endins, amb àrees de maror, i mar plana o arrissada arran de costa.



Mapa de temperatura i vent en superfície previst per la matinada de diumenge Veiem tons blavosos al Pirineu que indiquen temperatures força fredes.