Si cliqueu sobre les fotos del post i després premeu la tecla F11 aquestes es veuen més grans.

dimarts, 21 d’agost del 2012

Enclusa il·luminada pel Sol i més de 38ºC a molts indrets


Enclusa il·luminada pel Sol avui al capvespre des de Calonge.


Avui dimarts, a diferència d'ahir, els ruixats i les tempestes del Pirineu han sigut molt més febles i localitzats, amb una dada testimonial de 0,4mm a Ulldeter, segons meteo.cat. Així i tot, les tempestes han sigut molt més importants a la vessant nord pirinenca, a la comarca del Conflent i l'Alta Cerdanya (Catalunya Nord).
També cal destacar la formació d'una tempesta inesperada a la Conca de Barberà (Tarragona), la qual ha deixat 4'2mm a Rojals (nucli de població pertanyent a l'Espluga de Francolí) i 3,6mm a l'Espluga de Francolí.

Malgrat aquests petits ruixats, el més destacat d'avui ha tornat a ser la calor extrema, la qual es va acumulant dia rera dia i ens segueix donant unes màximes de rècord en molts punt del país.
A Girona tampoc ens quedem curts, ja que la temperatura màxima d'avui ha superat els 38ºC en molts indrets de la demarcació, siguent un dels dies més calorosos dels darrers anys.

Algunes màximes d'avui dimarts 21 d'agost a la demarcació gironina:

Mieres 40,7ºC., Arbúcies 39,1ºC., Medinyà 38,6ºC., Sant Esteve de Llémena 38,5ºC., Girona-Devesa 38,4ºC., Salt 38,4ºC., Olot-Les Fonts 38,0ºC., Banyoles 37,7ºC

Màximes d'avui dimarts al Baix Empordà:

La Bisbal d'Empordà 38,1ºC., Calonge 35,4ºC., Verges 35,0ºC., Bellcaire d'Empordà 34,3ºC., Calonge-Mas Pallí 32,2ºC o Palafrugell 31,9ºC.

Aquest valors tan elevats a l'interior i prelitoral, poden tornar a repetir-se al llarg d'aquest dimecres, amb vent de component sud rescalfat.
A la costa la marinada bufarà moderada al centre del dia, mantenint les màximes més a ratlla, però amb xafogor molt marcada.
Cal destacar que a l'Alt Empordà pot bufar tramuntana reescalfada entre fluixa i moderada, durant la matinada i el matí, elevant les temperatures.



Mapa de llamps d'avui.


Pel que fa a les dades meteorològiques d'avui dimarts 21 d'agost a Palamós., temperatura màxima 29,2ºC, mínima 22,3ºC. Estat del cel dominat pel sol, amb algunes encluses de tempesta a l'horitzó i molta calitja. Vent de component sud-oest a 15/20km/h de mitjana, ratxa màxima 37km/h. Estat de la mar amb marejol arran de costa i maror mar endins. Pressió atmosfèrica màxima 1018hPa, mínima 1013hPa. Humitat relativa màxima 89%, mínima 68%. Dades de meteoclimatic.com