Si cliqueu sobre les fotos del post i després premeu la tecla F11 aquestes es veuen més grans.

dimecres, 1 d’agost del 2012

El claustre de Palamós és una recreació construïda al segle XX


Claustre del Mas del Vent. Font: http://es.wikipedia.org/wiki/Claustro_rom%C3%A1nico_del_Mas_del_Vent_de_Palam%C3%B3s


El claustre de Mas Vent de Palamós és una recreació historicista construïda en el primer terç del segle XX i no un claustre romànic del segle XII, segons les conclusions de l'informe encarregat per la Generalitat a un grup d'experts i que ha fet públic aquest dimarts el conseller de Cultura, Ferran Mascarell. El claustre, anomenat pels tècnics de Ciudad Lineal, va ser elaborat a terres castellanes o lleoneses durant el primer terç del segle XX o poc abans. Es va exposar a Madrid fins l'any 1958 per ser després traslladat a Palamós, on es troba actualment.

Mascarell ha explicat que es tracta d'una "recreació historicista d'estil romànic pròpia de l'interès que despertava aquest estil arquitectònic durant el segle XIX i XX". Els experts asseguren, però que hi ha "indicis fefaents en l'estudi material que apunten que l'obra pot contenir un cert nombre de peces antigues i elements pròpiament romànics", que encara estarien per determinar. Aquestes peces serien d'origen castellà o lleonès i datarien del segle XII o principis del segle XIII.

A partir d'aquestes conclusions, l'informe recomana a l'Ajuntament de Palamós que declari el conjunt arquitectònic bé d'interès local per assegurar la seva conservació i estudi. El claustre del Mas del Vent de Palamós és un conjunt arquitectònic situat en una finca de luxe que ha merescut l'atenció dels mitjans de comunicació en els últims mesos, després que l'historiador Gerardo Boto denunciés que es tractava d'un claustre romàntic procedent de Castella.

http://www.324.cat/video/4197611/El-claustre-de-Palamos-es-del-segle-XX

Article extret de http://www.324.cat/