Si cliqueu sobre les fotos del post i després premeu la tecla F11 aquestes es veuen més grans.

dimecres, 8 d’agost del 2012

Dimarts amb espectacle de núvols Cirrus


Núvols alts del gènere Cirrus vistos des de la Cala dels Pots. Imatge mostrada a l'Espai del Temps de TV3 d'ahir al vespre.


Ahir dimarts hi va haver una autèntica desfilada de núvols alts a sobre els nostres caps. Aquest espectacle de núvols del gènere Cirrus, agrupats sota diferentes espècies i varietats, és una visió que es produeix en poques ocasions al llarg de l'any, sobretot, si tenim en compte la gran varietat existent i la gran extensió de cel que ocupaven al llarg del matí i fins a primeres hores de la tarda, tot adoptant formes molt curioses degut al vent que bufava en nivells alts i mitjos de la troposfera.
Podem dir que la major part d'aquests núvols alts corresponien, sobretot, a Cirrus spissatus intortus, Cirrus uncinus, Cirrus floccus i Cirrus spissatus vertebratus.

Gràcies a la bona visibilitat, degut a la manca de pols en suspensió, el color blanc d'aquests núvols alts destacava en el cel i el mar blaus.



Cirrus spissatus, Cirrus fibratus i Cirrus uncinus des de la Plaça Pere el Gran vistos ahir al matí.



Cirrus spissatus, Cirrus floccus i Cirrus uncinus al fons a la dreta, vistos des de la Plaça Pere el Gran ahir al matí.


Recull de fotografies dels bonics Cirrus vistos ahir al matí











Pel que fa a les altres dades meteorològiques d'ahir dimarts 7 d'agost a Palamós., temperatura màxima 25,8ºC, mínima 20,1ºC. Estat del cel amb nombrosos núvols alts fins a primeres hores de la tarda, llavors gairebé desapareixen, però al vespre vingueren núvols mitgencs. Vent fluix de mestral de matinada i vent de component est al matí i fins a primeres hores de la tarda, a 10/15km/h de mitjana, ratxa màxima 32km/h. Estat de la mar amb marejol o maror mar endins (ones de 0,94m a les 12:00h davant el cap de Begur) i mar arrissada o marejol arran de costa.
Pressió atmosfèrica màxima 1022hPa, mínima 1020hPa. Humitat relativa màxima 72%, mínima 43%. Dades de meteoclimatic.com i Puertos del Estado.



Altocumulus floccus i Cirrus fibratus ahir al vespre.



Cirrus fibratus, Cirrus spissatus i Altocumulus floccus ahir a la tarda mirant cap al nord.