Si cliqueu sobre les fotos del post i després premeu la tecla F11 aquestes es veuen més grans.

diumenge, 19 d’agost del 2012

Capvespre encès a la platja de Mont Choisy


Posta de sol a Mont Choisy.


Els abundants altocúmulus que ens van acompanyar durant la visita al Cap Malhereux, feien presagiar que la posta de sol podria ser molt espectacular, amb uns colors encesos, tal com així va ser.

Una mica al sud del Cap Malhereux, al nord-oest de l'illa Maurici, trobem una de les millors platges de l'illa, la platja de Mont Choisy. De fet, aquesta illa de les Mascarenyes és coneguda amb els sobrenoms de "l'illa Platja" o "La Perla de l'Índic", degut a la seva bellesa i a la gran quantitat de platges de sorra fina que hi han.
A Mont Choisy podrem gaudir d'una platja molt llarga que s'estén al sud d'un cap molt famós anomenat la Pointe aux Canonniers.

Un dels seus trets més característics, és el fet que es troba molt protegida dels vents i no s'hi pot practicar ni "windsurf" ni "kitesurf". La platja és de sorra blanca i molt ombrejada degut al bosquet de casuarines que l'envolta.



Vista de la platja de Mont Choisy (illa Maurici) a la tarda, envoltada pels arbres anomenats Casuarines o Filaos (Casuarina equisetifolia) i amb unes aigües molt tranquil·les.


Sens dubte, es tracta d'un indret molt popular entre els turistes, així com entre els habitants de l'illa. A la gent li encanta passar el cap de setmana a Mont Choisy, gaudint del mar i jugant al camp de futbol que hi ha al costat.
Com a curiositat, cal ressaltar que a l'entrada de la platja hi ha un monument commemoratiu del primer vol aeri entre l'illa Maurici i la veïna illa de la Reunió (La Réunion, en francès) el 10 de setembre del 1933, feta pel pilot francès Sutel, juntament amb Jean Hily, ciutadà de Maurici. Lamentablement, Jean Hily va perdre la vida en el segon intent, el 4 d'octubre del 1934.

Alguns del serveis que ens ofereix la platja són el lloguer de cadires amb ombrel·les, esports aquàtics com l'esquí, el "banana boat", parasailing, o un vaixell amb fons de vidre per veure els peixos de l'escull de corall.
Durant els caps de setmana hi ha un mercat on es venen molts articles, sobretot pareos, vestits de bany, tovalloles i bosses de tot tipus i colors, a més, gairebé sempre hi trobarem els típics venedors ambulants, amb els seus cotxes decorats i remolcs característics.


Posta de sol encesa amb absoluta calma a la llacuna de Mont Choisy (Oceà Índic)