Si cliqueu sobre les fotos del post i després premeu la tecla F11 aquestes es veuen més grans.

dissabte, 21 de juliol del 2012

Palamós, indret òptim per practicar el surf d'estel


Un dia amb garbinada hivernal aprofitada pels practicants del "kitesurf" o surf d'estel.


Com ja he comentat en altres ocasions, quan apareixen les garbinades hivernals degut a l'apropament d'un sistema frontal, quan deixem enrera l'estiu i les platges es buiden, la badia de Palamós sol ser un espectacle degut a la gran quantitat de practicants de l'esport de vela denominat "kitesurf" o surf d'estel que esperen amb candeletes l'arribada de la garbinada.

Aquest esport es veu beneficiat pel vent de garbí o llebeig que sol bufar de manera constant i moderada a la badia de Palamós, amb algunes ratxes fortes, al llarg de molts dies a l'any.
Juntament amb aquest vent persistent, ideal per practicar el "kitesurf" o surf d'estel i el "windsurf" o surf de vela, cal destacar la bona posició geogràfica de la badia palamosina, ja que està orientada cap a migjorn i això permet rebre el vent del sud de manera perpendicular i el vent del sud-oest de manera obliqua, facilitant la pràctica d'aquest esport.
Hem de tenir present que per realitzar la pràctica del "kitesurf" i el "windsurf" es recomana que hi hagin vents de mar cap a terra, ja que els vents de terra cap a mar et podrien allunyar de la costa, amb el perill que això suposa.

Tot seguit podreu veure dos vídeos molt interessants amb practicants d'aquest esport i les seves acrobàcies espectaculars a la badia de Palamós:



Vídeo del desembre del 2010.



Vídeo del febrer del 2011.