Si cliqueu sobre les fotos del post i després premeu la tecla F11 aquestes es veuen més grans.

divendres, 20 de juliol del 2012

Minves a l'estiu i dades de forta calor


Fotografia de les minves que hi havien ahir al migdia, amb la Punta del Molí al fons de la imatge.


Ahir dijous 19 de juliol, es podia comprobar com les altes pressions dels darrers dies, donaven una estampa més habitual dels mesos hivernals, degut a l'aparició del fenomen de les minves, situació que ja s'ha donat en altres jornades d'aquesta setmana.

Tot i que els mesos estiuencs estan sota la influència de l'anticicló de les Azores o de la dorsal africana, aquesta setmana les altes pressions han sigut molt marcades, encara que en les darreres hores la situació tendeix a canviar, amb l'arribada, aquest dissabte, d'un sistema frontal que pot deixar algun ruixat a l'interior.

Pel que fa a altres dades destacades d'ahir dijous 19 de juliol a Palamós., temperatura màxima 25,3ºC, mínima 20,2ºC. Estat del cel asserenat fins a mitja tarda, llavors han aparegut alguns estrats o estratocúmulus i alguns altocúmulus al vespre, acompanyats per fum a l'atmosfera. Vent de component est-sud-est a 5/10km/h de mitjana, ratxa màxima 19km/h. Estat de la mar amb mar arrissada o marejol arran de costa i maror mar endins (ones de 0,82m a les 12:00h davant el cap de Begur).
Pressió atmosfèrica màxima 1016hPa, mínima 1013hPa. Humitat relativa màxima 85%, mínima 47%.



Els blocs del Moll Nou sobresortien de les aigües degut a les minves.



Platja d'en Pere Grau amb les roques emergint a la superfície.



Estrats i estratocúmuus apareguts ahir a la tarda.


Si ahir dijous ja van aparèixer alguns núvols baixos, el passat dimecres 18 de juliol es presentà completament asserenat. Com a curiositat, tot i que ja s'ha donat en altres ocasions, la temperatura màxima del dia tingué lloc a les 10 del matí, coincidint amb la tramuntana cremadora que bufà de forma dèbil., al cap de poca estona, però, la temperatura baixà ràpidament amb l'entrada de la marinada.

Altres dades destacades del passat dimecres 18 de juliol a Palamós., temperatura màxima 30,7ºC, mínima 19,9ºC. Vent molt fluix de tramuntana cremadora fins a les deu del matí, llavors entrà vent foranell o garbí a 5/10 nusos, ratxa màxima 19km/h. Estat de la mar amb mar arrissada o marejol arran de costa i marejol mar endins.
Pressió atmosfèrica màxima 1022hPa, mínima 1015hPa. Humitat relativa màxima 92%, mínima 36%.

També hem de considerar que les màximes del passat dimecres foren especialment elevades en molts altres indrets, assolint els valors més alts del mes de juliol fins ara.

Algunes màximes enregistrades el passat dimecres 18 de juliol a la demarcació gironina:

Mieres 38,2ºC, Salt 37,6ºC, Girona-Devesa 36,7ºC, Beuda 35,7ºC o Banyoles 35,7ºC

Algunes màximes enregistrades el passat dimecres 18 de juliol al Baix Empordà:

La Bisbal d'Empordà 36,1ºC, Calonge 34,9ºC, Les Olives 34,4ºC, Palafrugell 32,2ºC o Palamós-La Fosca 30,3ºC.

Dades de meteoclimatic.com