Si cliqueu sobre les fotos del post i després premeu la tecla F11 aquestes es veuen més grans.

dilluns, 30 de juliol del 2012

Imatges i dades del cap de setmana


La tarda assolellada del passat dissabte 28 de juliol. Imatge mostrada al final del Telenotícies Vespre d'aquell dia.


El passat dissabte, tot i que les previsions del dia anterior apuntaven la possibilitat que ens caiguessin quatre gotes, al final, les úniques gotes que vàrem veure caure van ser les de la suor baixant pel nostre front, degut a l'elevada temperatura i la forta xafogor.

El sistema frontal, finalment, arribà més desgastat del previst a les nostres comarques i tan sols deixà algun petit ruixat a la Cerdanya i parts més altes del Ripollès. On si que sigué una mica més actiu va ser al sud de Tarragona, on caigueren 17,4mm a Ulldecona o 11,4mm a La Sènia i a Tortosa, acompanyats per tempesta.



Imatge de La Fosca amb alguns núvols alts i mitgencs a l'horitzó i nombrosos banyistes el dissabte a la tarda.


Pel que fa a les altres dades meteorològiques del passat dissabte 28 de juliol a Palamós., temperatura màxima 27,2ºC, mínima 20,6ºC. Estat del cel dominat pel Sol, amb alguns núvols alts i mitgencs al vespre. Vent de component sud i est a 8/12km/h de mitjana, ratxa màxima 29km/h. Estat de la mar amb mar arrissada o marejol arran de costa i marejol o maror mar endins (ones de 1,17m a les 13:00h davant del cap de Begur).
Pressió atmosfèrica màxima 1014hPa, mínima 1010hPa. Humitat relativa màxima 89%, mínima 62%.



Cel asserenat i atzavares o pites florides (Agave americana) a Cap Gros el passat dissabte.



Pites florides. A mar es veuen les onades aixecades pel pas de les embarcacions d'esbarjo.



A diferència del dissabte, ahir diumenge els núvols baixos cobriren el cel a la tarda. Imatge mostrada a l'Espai del Temps de TV3 d'ahir al vespre.


Ahir diumenge 29 de juliol, tal com es preveia, la temperatura màxima va ser més baixa que el dia anterior, ja que aquesta va ser 3,2ºC inferior., en canvi, la mínima només baixà algunes décimes.
Un altre factor diferencial amb dissabte, va ser la formació d'abundants núvols baixos a partir de primeres hores de la tarda, els quals, deixaren el cel cobert al vespre, tot això després d'un matí assolellat.



Imatge dels primers núvols baixos que es formaren a primeres hores de la tarda, però encara amb ple domini del Sol.


Pel que fa a les altres dades meteorològiques d'ahir diumenge 29 de juliol a Palamós., temperatura màxima 24,0ºC, mínima 19,9ºC. Vent de component nord-est i sud-est a 5/10km/h de mitjana, ratxa màxima 31km/h. Estat de la mar amb maror o forta maror mar endins (ones de 1,41m a les 11:00h davant del cap de Begur) i marejol arran de costa. Pressió atmosfèrica màxima 1018hPa, mínima 1013hPa. Humitat relativa màxima 83%, mínima 63%. Dades de meteoclimatic.com i Puertos del Estado.



Núvols baixos força trencats a primeres hores de la tarda d'ahir.



Marejol i alguns núvols baixos.