Si cliqueu sobre les fotos del post i després premeu la tecla F11 aquestes es veuen més grans.

dilluns, 23 de juliol del 2012

Imatges i dades del cap de setmana


Núvols baixos i camp segat a Romanyà de la Selva.


Tal com es preveia, el passat divendres 20 de juliol, l'apropament d'un sistema frontal molt desgastat procedent del nord, ens portà l'aparició de nombrosos núvols baixos, sobretot a la tarda, tal com apreciem a la imatge superior captada a les Gavarres.

Pel que fa a la temperatura, el passat divendres a Palamós s'arribà fins a 25,8ºC i la mínima va descendir fins a 19,0ºC. El vent bufà amb component sud i est, a 10/15km/h de mitjana, ratxa màxima 32km/h. Al mar hi hagué marejol arran de costa i maror mar endins.
Pressió atmosfèrica màxima 1015hPa, mínima 1013hPa. Humitat relativa màxima 85%, mínima 56%.



Estratocumulus vistos la tarda del passat divendres 20 de juliol a les Gavarres.


El passat dissabte 21 de juliol, el pas del sistema frontal deixà un dia amb nuvolositat variable, siguent més compacte a la zona sud de Palamós i més trencada a la part nord., al vespre, però, el cel quedà cobert i durant la nit de dissabte a diumenge van caure quatre gotes que no van mullar el terra.

Pel que fa a la temperatura màxima esdevinguda a Palamós el passat dissabte, aquesta s'enfilà fins a 27,0ºC i la mínima va baixar fins a 21,3ºC. El vent bufà del nord fins a primeres hores del dia, a 15/20km/h de mitjana, ratxa màxima 40km/h., durant la resta de la jornada hi hagué vent fluix de direcció variable. Al mar hi havia forta maror mar endins i marejol arran de costa. Pressió atmosfèrica màxima 1019hPa, mínima 1015hPa. Humitat relativa màxima 78%, mínima 41%.



Estratocumulus força trencats a sobre els camps segats del mas Collell el passat dissabte.



Camps verds d'userda davant la Torre Mirona, amb alguns núvols baixos trencats.



Sol i banyistes a la Platja de Castell a primeres hores de la tarda del passat dissabte.



La Platja de Castell plena de banyistes a primeres hores de la tarda del passat dissabte i algun núvol baix. Imatge mostrada a l'Espai del Temps de TV3.



Temps assolellat mirant cap a la zona de Castell.



Núvols baixos i raigs crepusculars deguts a la presència d'aerosols a l'atmosfera, el passat dissabte al vespre.



Imatge de radar de la nit de dissabte a diumenge, on veiem alguns ruixats poc importants al sud de la Costa Brava., tot i que no es vegi, a Palamós caigueren quatre gotes.


Ahir diumenge 22 de juliol, desgraciadament, el protagonista de la jornada va ser l'impressionant núvol de fum i cendres procedent de l'Alt Empordà que arribà fins a Palamós impulsat pel vent sec de tramuntana. Aquest núvol de fum venia acompanyat per la caiguda d'abundant cendra i olor de bosc cremat. Cal destacar que juntament amb el núvol de fum, el cel estava molt enterenyinat per núvols alts.

D'altre banda, la temperatura màxima pujà fins a 27,7ºC i la mínima sigué de 21,8ºC. Pluja inapreciable de matinada. El vent bufà de tramuntana, a 20/30km/h de mitjana, fins a les 15:00h, amb una ratxa màxima de 68km/h., a partir de llavors hi hagué vent de direcció variable a 5/10km/h de mitjana, al vespre i a la nit tornà a entrar la tramuntana entre fluixa i moderada. Al mar hi havia forta maror mar endins i marejol o maror arran de costa.
Pressió atmosfèrica màxima 1019hPa, mínima 1016hPa. Humitat relativa màxima 65%, mínima 23%. Dades de meteoclimatic.com



El núvol de fum de l'incendi de l'Alt Empordà donava una imatge apocalíptica.