Si cliqueu sobre les fotos del post i després premeu la tecla F11 aquestes es veuen més grans.

dilluns, 30 de juliol del 2012

Dades d'avui dilluns i previsió


Mapa de temperatura i geopotencial a 850hPa previst per dimarts a les 18:00h. S'aprecia una bombolla d'aire càlid subtropical amb isotermes d'entre 25/30ºC a sobre la Península Ibèrica.


Tot i que ahir al vespre el dia finalitzà amb el cel cobert per núvols baixos, degut a la presència d'una mica d'aire fresc en nivells baixos de la troposfera i el rebuf causat pel vent de component nord que bufava, al llarg d'avui dilluns s'han imposat els vents de component sud, facilitant que l'ambient hagi estat completament assolellat.
Sembla que aquest temps assolellat i calorós, típic de la plena canícula, vindrà amb valors que altre vegada s'acostaran als 40ºC en molts punts de l'interior, especialment a mitja setmana.

Pel que fa a les dades meteorològiques d'avui dilluns 30 de juliol a Palamós., temperatura màxima 26,6ºC, mínima 18,9ºC. Vent de garbí a 10/15km/h de mitjana, ratxa màxima 31km/h. Estat de la mar amb marejol generalitzat, sobretot a la tarda.
Pressió atmosfèrica màxima 1019hPa, mínima 1017hPa. Humitat relativa màxima 89%, mínima 64%. Dades de meteoclimatic.com


Previsió per aquest dimarts

Aquest dimarts a Palamós seguirem amb un temps dominat pel sol i la calor, amb marcada xafogor. No es descarta l'arribada d'algun banc de núvols baixos en qualsevol moment del dia. A la resta de la demarcació gironina s'espera una jornada molt similar, no obstant, apareixeran alguns núvols d'evolució al Pirineu sense més conseqüències.

La temperatura màxima arribarà fins a 27/30ºC a la costa, fins a 30/35ºC al prelitoral i fins a 26/31ºC al Pirineu. La mínima pot rondar els 19/22ºC a la costa, els 15/19ºC a l'interior i els 12/18ºC al Pirineu.

El vent al nostre sector costaner bufarà molt fluix amb component nord o restarà en calma, durant la nit/matinada de dilluns a dimarts. Al matí tindrem vent fluix de xaloc. A la tarda hi haurà vent de garbí a 8/12 nusos. A la nit es mantindrà el vent del sud-oest a 8/12 nusos. A mar tindrem mar plana o arrissada durant la nit/matinada de dilluns a dimarts. Al matí preveiem una situació similar. A la tarda hi haurà una mica de marejol arran de costa i marejol mar endins. A la nit tindrem una situació similar.