Si cliqueu sobre les fotos del post i després premeu la tecla F11 aquestes es veuen més grans.

dilluns, 16 de juliol del 2012

Dades d'avui dilluns i previsió


Aquest matí ens hem llevat amb alguns núvols baixos molt trencats.


Tot i la presència d'alguns núvols baixos força trencats de bon matí, el sol i el cel asserenat han sigut els protagonistes de la resta de la jornada, curiosament, tot això després que els núvols baixos haguessin fet la guitza durant el cap de setmana.

Pel que fa a altres dades d'avui dilluns 16 de juliol a Palamós., temperatura màxima 24,8ºC, mínima 19,4ºC. Vent de component nord a 10/15 nusos de mitjana, fins a mig matí., llavors ha bufat vent de component sud i est a 10km/h de mitjana, ratxa màxima 39km/h NNO. Estat de la mar amb marejol arran de costa i amb forta maror mar endins (ones de 2,11m a les 10:00h davant el cap de Begur).
Pressió atmosfèrica màxima 1026hPa, mínima 1024hPa. Humitat relativa màxima 85%, mínima 48%. Dades de meteoclimatic.com i Puertos del Estado



Mapa de pressió en superfície previst per dimarts a migdia. Veiem com estem sota les altes pressions.


Aquest dimarts a Palamós es preveu un dia assolellat, amb algun núvol baix passatger. A la resta de la demarcació gironina tampoc cal esperar gaire moviment, no obstant, no es descarta que creixi algun núvol d'evolució al Pirineu, en principi sense més conseqüències.

La temperatura màxima pot pujar fins a 30/34ºC a l'interior i prelitoral, fins a 25/27ºC al litoral i fins a 23/30ºC al Pirineu. La mínima pot baixar fins a 20/22ºC a la costa, fins a 16/19ºC a l'interior i fins a 8/14ºC al Pirineu.

El vent al nostre sector costaner bufarà amb component nord, a 6/10 nusos, durant la nit/matinada de dilluns a dimarts., al nord del cap de Begur i mar endins bufarà a 16/20 nusos. Al matí tindrem vent fluix de direcció variable, amb tramuntana a 10 nusos al nord del cap de Begur. A la tarda esperem vent fluix de component sud. A la nit hi haurà vent fluix del nord.
A mar tindrem marejol arran de costa i forta maror mar endins, durant la nit/matinada de dilluns a dimarts. Al matí hi haurà mar arrissada o marejol arran de costa i maror mar endins. A la tarda hi haurà una situació similar. Amb el pas de les hores quedarà mar plana o arrissada arran de costa i marejol mar endins.