Si cliqueu sobre les fotos del post i després premeu la tecla F11 aquestes es veuen més grans.

dissabte, 30 de juny del 2012

Previsió pel cap de setmana


Mapa de previsió de precipitació en sis hores pel diumenge a les 18:00h. Observeu com hi poden haver pluges intenses en molts punts de l'interior de Catalunya.


Avui dissabte a Palamós tindrem un matí amb abundants núvols baixos o boirines, juntament amb algunes clarianes i molta calitja. Al llarg de la tarda esperem un cel dominat pel Sol, malgrat la presència d'intervals nuvolosos en varis nivells i boirines. A la resta de la demarcació el cel també es veurà enterbolit amb núvols prims i calitja. No es descarta que puguin crèixer algunes nuvolades al Pirineu que descarreguin algun ruixat acompanyat per tempesta en aquesta zona, això a partir del vespre.

La temperatura màxima rondarà els 30/35ºC al prelitoral, els 26/30ºC al Pirineu i els 25/27ºC a la costa amb molta xafogor.

El vent al nostre sector costaner pot bufar molt fluix amb component est durant aquest matí. A la tarda tindrem vent fluix de component sud, amb estones de calma al vespre. A la nit s'espera que entri la tramuntana a 16/20 nusos., al nord del cap de Begur i mar endins pot bufar a 24 nusos, amb ratxes superiors.

L'estat de la mar al nostre sector costaner es mantindrà amb marejol arran de costa i maror mar endins, mar de fons de xaloc, fins al vespre. A la nit s'espera marejol arran de costa i maror o forta maror mar endins, amb mar creuada (mar de fons de xaloc i mar de vent de tramuntana). Precaució amb la navegació.


Aquest diumenge a Palamós esperem un dia amb nuvolositat molt abundant i alguna tímida clariana. A partir del migdia pot caure algun ruixat, situació que s'allargaria fins al vespre., no obstant, no es descarta alguna gota ja de bon matí. A la resta de la demarcació el dia també serà força inestable, amb possibilitats que caiguin alguns ruixats dispersos a partir de mig matí., en alguns casos, les precipitacions seran fortes i aniran acompanyades amb calamarsa o pedra, especialment a la meitat oest i interior. A partir del vespre els ruixats desapareixeran concentrant-se al sud de la demarcació.

Les temperatures mínimes poden tenir lloc al final del dia i les màximes seran uns cinc graus més baixes que el dia anterior i en alguns casos, com al Pirineu, poden baixar fins a 10ºC. La cota de neu pot devallar fins als 2900/2800m.

El vent al nostre sector costaner bufarà del nord a uns 16/20 nusos, durant la matinada de diumenge., mar endins i al nord del cap de Begur pot bufar a uns 24/28 nusos. Al matí s'espera vent de tramuntana a 10/14 nusos., mar endins bufarà a 20 nusos. A la tarda tindrem vent del nord a 12/16 nusos., mar endins pot bufar a 20/24 nusos. A la nit esperem una situació similar.

L'estat de la mar al nostre sector costaner es mantidrà amb forta maror mar endins i al nord del cap de Begur, amb marejol arran de costa., tot això durant tota la jornada.



Vent en superfície previst per la matinada de diumenge. Veiem com hi haurà tramuntana.