Si cliqueu sobre les fotos del post i després premeu la tecla F11 aquestes es veuen més grans.

dissabte, 2 de juny del 2012

Previsió pel cap de setmana


Mapa de precipitació en sis hores previst per diumenge a les 18:00h. Observeu com hi ha una àmplia zona amb possibilitats de pluja a sobre Catalunya, especialment a les comarques de l'oest.


Avui dissabte a Palamós hem d'esperar un dia assolellat, ventós i força càlid. A la tarda poden aparèixer nombrosos núvols alts i algun núvol baix arrossegat pel vent de mar. A la resta de la demarcació gironina també poden aparèixer abundants núvols alts a la tarda, però dominarà el Sol àmpliament i l'ambient serà molt calorós., independentment, al llarg de la tarda creixeran alguns núvols d'evolució cap al Pirineu, on no es descarta que caigui algun ruixat de tarda de forma localitzada.

La temperatura màxima rondarà els 32/36ºC a l'interior, els 25/29ºC a la costa i els 24/30ºC al Pirineu.

El vent en el nostre sector costaner bufarà amb component sud-oest a 14/18 nusos durant aquest matí. A la tarda s'espera vent de llebeig a 16/20 nusos. A la nit hi haurà vent de llebeig a 10/14 nusos.

L'estat de la mar en el nostre sector costaner s'anirà alterant amb el pas de les hores fins quedar maror generalitzada. Aquesta situació s'allargarà fins a la nit.


Aquest diumenge, el pas d'un solc d'aire fred en alçada, amb reflex en superfície, a Palamós ens deixarà un dia amb nuvolositat variable en varis nivells. Al llarg de la tarda/vespre i fins la nit, podria caure algun plugim o petit ruixat. A la resta de la demarcació el dia també serà molt variable, amb algunes clarianes., no obstant, amb el pas de les hores arribaran alguns nuclis de precipitació per la meitat oest, els quals, podran afectar qualsevol indret, siguent les pluges més abundants a prop del Pirineu, Serralada Transversal i Montseny, on no es descarta algun nucli tempestuós, sobretot al Ripollès. Cap a la costa les precipitacions arribaran de manera més desgastada, en molts casos en forma de quatre gotes, al llarg de la tarda i fins la nit.

La temperatura serà més baixa en conjunt, sobretot a l'interior. Les mínimes poden tenir lloc a darreres hores del dia, en especial allà on descarregui més.

El vent en el nostre sector costaner bufarà amb component sud-oest a 4/8 nusos, durant la matinada de diumenge. Al matí s'espera vent fluix de direcció variable. A la tarda tindrem vent del nord a 8/12 nusos., mar endins i al nord del cap de Begur pot bufar a 16/20 nusos. A la nit hi haurà vent de tramuntana a 4/8 nusos., al nord del cap de Begur pot bufar a 18/22 nusos.

L'estat de la mar en el nostre sector costaner es mantindrà amb marejol arran de costa i amb maror mar endins, durant la matinada de diumenge. Al matí tindrem mar arrissada arran de costa i marejol mar endins. A la tarda i a la nit s'espera marejol arran de costa i forta maror mar endins i al nord del cap de Begur.