Si cliqueu sobre les fotos del post i després premeu la tecla F11 aquestes es veuen més grans.

dimecres, 27 de juny del 2012

Imatges d'avui dimecres, mínimes tropicals i més calor


Sortida de Sol d'avui amb Altocumulus stratiformis i cel groguenc degut a la pols en suspensió. Fotografia mostrada a l'Espai del Temps de TV3 d'avui al migdia.


Com podeu veure a la imatge superior, aquest matí de dimecres es podien observar alguns Altocumulus amb aparença de cel empedrat, juntament amb la típica calitja o pols en suspensió que ens envaeix.
Aquests núvols mitgencs eren el preludi de la línia d'inestabilitat que està afectant l'oest del Principat, la qual porta molt rebombori però poca quantitat de precipitació, a més, aquesta pluja anecdòtica cau acompanyada de fang.
Cal destacar que existeix la possibilitat que puguin caure quatre gotes de fang en altres indrets del país, amb alguna tempesta seca acompanyada per algun esclafit càlid o ratxes de vent intenses amb un fort ascens del termòmetre.

Aquestes calorades d'avui dimecres, s'han traduït amb unes mínimes tropicals a la nostre comarca afavorides pel vent fluix de ponent que ha bufat.
Mínimes tropicals d'avui al Baix Empordà: Calonge-Mas Pallí 22,9ºC., Sant Feliu de Guíxols 22,7ºC., Palafrugell 21,8ºC., Palamós 21,2ºC o Les Olives 20,6ºC.



Aquest capvespre es veia un cel marronós degut a la pols en suspensió.


Altres dades destacades d'avui dimecres 27 de juny a Palamós., temperatura màxima 28,4ºC, la qual ha tingut lloc a primeres hores degut al vent fluix de ponent que ha bufat, mínima 21,2ºC. Estat del cel asserenat amb calitja i algun núvol alt i mitgenc decoratiu. Vent fluix de component variable, ratxa màxima 32 km/h SSE. Estat de la mar amb amr arrissada o marejol. Pressió atmosfèrica màxima 1019hPa, mínima 1014hPa. Humitat relativa màxima 90%, mínima 54%. Dades de meteoclimatic.com.

Aquesta situació de mínimes especialment elevades es tornarà a repetir amb força la propera matinada.