Si cliqueu sobre les fotos del post i després premeu la tecla F11 aquestes es veuen més grans.

diumenge, 10 de juny del 2012

Dos dies amb molts núvols alts i imatges del mes de juny


Imatge d'un halo solar aparegut la tarda del passat divendres 8 de juny.


El passat divendres 8 de juny, es va poder observar un mantell de núvols alts que cobria tot el cel., es tractava, majoritàriament, de Cirrus i Cirrostratus. Aquests núvols alts formats per cristallets de gel, també venien acompanyats pels deixants dels avions que romanien molta estona al cel, com a símptoma de la presència d'elevats índexs d'humitat en nivells alts de la troposfera. Moltes vegades, tal com va succeir el divendres passat, els Cirrostratus produeixen alguns fenòmens òptics, com l'halo al voltant del Sol.

Pel que fa a les temperatures, a Palamós s'assoliren els 25,7ºC de màxima, degut al vent de tramuntana reescalfada que bufà, juntament amb una mínima quasi tropical de 19,1ºC. El vent sigué de component est molt fluix fins a primeres hores de la tarda., llavors entrà la tramuntana a uns 20/25km/h de mitjana, ratxa màxima 45km/h. L'estat de la mar es presentà amb mar arrissada o plana al matí, amb marejol a partir del vespre arran de costa., mar endins hi hagué maror.
La pressió atmosfèrica màxima fou de 1016hPa i la mínima es quedà en els 1007hPa. La humitat relativa màxima assolí el 92% i la humitat més baixa fou del 46%.



La platja de Castell plena de banyistes ahir a primeres hores de la tarda., observeu també els abundants Cirrus i Cirrostratus existents. Imatge mostrada a l'Espai del Temps de TV3.


Ahir dissabte 9 de juny, altre vegada la jornada es presentà amb una gran quantitat de núvols prims que enterenyinaren el cel fins a primeres de la tarda, degut a l'arribada d'una franja nuvolosa per l'oest del Principat. Malgrat aquests núvols esquifits, hi hagué una presència marcada de l'astre rei, fet que aprofitaren els banyistes., no obstant, el gir del vent a component sud i est fluix a mitja tarda, ens deixà una segona meitat de la jornada més ennuvolada i, fins i tot, es veié caure alguna gota anecdòtica.

La temperatura màxima a Palamós fou de 21,6ºC i la mínima baixà fins als 18,1ºC. Pluja inapreciable. El vent bufà de tramuntana a la matinada, a uns 15/20km/h de mitjana, ratxa màxima 40km/h., durant la resta del dia hi va haver vent de component sud i est fluix.
L'estat de la mar es presentà amb mar arrissada o marejol arran de costa i amb maror mar endins.
La humitat relativa màxima pujà fins al 92% i la mínima es quedà en el 54%. La pressió atmosfèrica màxima fou de 1017hPa i la mínima de 1015hpa.
Dades de meteoclimatic.com.

El dissabte 9 de juny en imatges


Camps de blat daurats a la vora del mas Bofill, Sant Joan de Palamós, amb una fina capa de Cirrus i Cirrostratus al cel.


Espigues de blat plenes de grà.


Extensos camps daurant-se al Sol, estampa típica del mes de juny i cel enterenyinat per núvols alts.



Encara hi han roelles, tot i que els camps de gramínies canvien de color.


Primer pla de les roelles. Aquestes dates són de transició entre la primavera i l'estiu.


Platja de Castell amb banyistes i cel amb núvols prims.


Una altre imatge del mateix indret paradisíac.


Ginesta florida amb la cala s'Alguer a l'esquerra. La ginesta en flor també és típica dels mesos de maig i juny.


Núvols alts cobrint el cel del Mediterrani.


Imatge de la zona de Castell-s'Alguer.

A mitja tarda entrà, des del mar, abundant nuvolositat de tipus baix que tapà el cel. Observeu la base dels núvols a baixa alçada.


Stratocumulus i Stratus fractus cobrint el cel de Palamós el dissabte a la tarda/vespre.