Si cliqueu sobre les fotos del post i després premeu la tecla F11 aquestes es veuen més grans.

dimecres, 6 de juny del 2012

Dilluns amb núvols i dimarts assolellat


El cel cobert que hi havia el dilluns a la tarda a sobre Les Gavarres.


Si el passat dilluns vam començar la setmana amb abundants núvols baixos i algun plugim de tarda, ahir dimarts el panorama sigué radicalment diferent, ja que el dia es presentà amb un clar predomini del Sol.

Tal com ha passat altres vegades, amb situacions on el vent del nord no s'acaba d'imposar, el dilluns aparegué una zona de convergència de masses d'aire de tipologia diferent, al prelitoral i litoral de la nostre demarcació. Aquest fet ens donà una jornada amb abundants núvols baixos, especialment a primeres hores del dia i durant la tarda, amb la caiguda d'algun plugim., al migdia però, es va veure alguna clariana.

Cal destacar el creixement d'algun nucli convectiu embegut a l'interior del Gironès, on descarregà algun ruixat una mica intens, com els 8,2mm caiguts a Girona-Devesa. Aquests ruixats arribaren en forma de plugims en algunes localitats del Baix Empordà. Alguns dels registres pluviomètrics són els 3,4mm de Calonge-Mas Pallí, els 2,0mm de Calonge, els 1,6mm de La Bisbal d'Empordà o els 0,6mm de Palafrugell.

Altres dades destacades del passat dilluns a Palamós., temperatura màxima 20,3ºC, mínima 16,8ºC. Pluja 0,8mm.
Vent fluix de direcció variable, ratxa màxima 21km/h. Estat de la mar amb mar arrissada arran de costa i marejol mar endins.
Pressió atmosfèrica màxima 1018hPa, mínima 1014hPa. Humitat relativa màxima 93%, mínima 68%.



El cel cobert que hi havia el dilluns a la tarda a sobre Les Gavarres amb camps segats.



Imatge captada ahir dimarts a les 16:21h per la càmera de TV3 de l'Estartit.


Després dels núvols i els plugims del dilluns, ahir dimarts el dia fou assolellat a la nostre comarca, tal com podem veure a la imatge superior., malgrat tot, encara persistiren alguns núvols baixos residuals a primeres hores del dia, juntament amb la presència de bromes o boirina al llarg de la tarda/vespre.

La major presència del Sol facilità que la temperatura es recuperés fins als 22,5ºC de màxima, amb una mínima de 16,3ºC.
Un altre fet descable d'ahir dimarts sigué l'aparició del vent de garbí, degut a la major insolació i a l'escalfament de la superfície terrestre., aquest vent tèrmic del sud-oest bufà a uns 15km/h de mitjana, assolint una ratxa màxima de 34km/h.
Com sol ser habitual, el vent de garbí alterà notablement l'estat de la mar a la nostre badia, amb maror generalitzada a la tarda.
La pressió atmosfèrica màxima fou de 1018hPa i la mínima sigué de 1012hPa. Pel que fa a la humitat relativa, aquesta tingué un màxim del 96% i un mínim del 77%. Dades de meteoclimatic.com.


Previsió per avui dimecres

A Palamós cal esperar un matí amb algun núvol baix decoratiu però predominarà el Sol, igual com a la tarda., tot això també anirà acompanyat per alguns núvols alts i baixos durant tot el dia. A la resta de la demarcació el dia igualment es presentarà assolellat en conjunt, sobretot a l'interior., així i tot, a la tarda poden crèixer algunes nuvolades en punts de muntanya, amb possibilitats que hi caigui algun ruixat i es mantindran alguns núvols baixos a la costa.

La temperatura màxima pot rondar els 27/30ºC a l'interior, els 22/25ºC a la costa i els 22/28ºC al Pirineu.

El vent en el nostre sector costaner bufarà amb component sud-oest, a 10/14 nusos, fins al migdia. A la tarda tindrem vent de garbí a 8/12 nusos. A la nit hi haurà vent fluix garbí o calma.

L'estat de la mar en el nostre sector costaner es mantindrà amb marejol o maror fins al migdia arran de costa, amb maror mar endins. A la tarda i a la nit s'espera marejol arran de costa i marejol o maror mar endins.