Si cliqueu sobre les fotos del post i després premeu la tecla F11 aquestes es veuen més grans.

diumenge, 17 de juny del 2012

Dades del cap de setmana


Imatge del cel serè que hi havia avui diumenge. Imatge captada des del mirador d'El Vilar (Vall-llòbrega).


Avui diumenge 17 de juny, a Palamós i a bona part de l'Empordà, han aparegut alguns bancs de boira d'advecció durant la matinada, els quals, s'han dissipat ràpidament fins que ha quedat un cel completament serè, tal com apreciem a la imatge superior.

Pel que fa a la temperatura assolida avui a la nostre vila, la màxima ha pujat fins a 23,2ºC i la mínima ha devallat fins a 17,3ºC. El vent ha bufat amb component est al matí a uns 10km/h de mitjana i de garbí a uns 10/15km/h de mitjana a la tarda, ratxa màxima 24km/h. L'estat de la mar s'ha mantingut amb marejol generalitzat, amb una mica de mar de fons de l'est. La humitat relativa màxima ha oscil·lat entre un màxim del 94% i un mínim del 75%. La pressió atmosfèrica màxima ha sigut de 1020hPa i la mínima 1010hPa.



El cel asserenat d'avui a prop del mas Sàbat (Vall-llòbrega).


Ahir dissabte 16 de juny
, el dia també fou assolellat, amb algun núvol baix anecdòtic a primeres hores. La temperatura màxima pujà fins a 23,1ºC i la mínima sigué de 17,6ºC. El vent bufà amb component sud a 15/20km/h de mitjana, ratxa màxima 31km/h. El mar es presentà amb marejol o una mica de maror arran de costa i amb maror mar endins, amb mar de fons de llevant o xaloc al matí. Humitat relativa màxima 95%, mínima 77%. Pressió atmosfèrica màxima 1020hPa, mínima 1017hPa.

Pel que fa al passat divendres 15 de juny, l'estat del cel estigué dominat pel Sol, amb algun núvol alt i baix poc destacats. La temperaturà màxima pujà fins a 23,3ºC i la mínima fou molt elevada, ja que només baixà fins a 18,9ºC.
El vent bufà amb component sud a 15/20km/h de mitjana a les hores centrals, ratxa màxima 29km/h. El mar estigué una mica esvalotat, amb marejol o maror al centre del dia. La humitat relativa màxima arribà al 96% i la mínima al 80%., no cal dir que amb aquesta elevada humitat hi hagué molta xafogor. Dades de meteoclimatic.com


Mapa de vent en superfície previst per dilluns al migdia.


Aquest dilluns, a Palamós continuarem amb la forta xafogor, no obstant, caldrà veure si el vent fluix de l'est ens pot portar algun banc de boira d'advecció al llarg del dia, tot i que el Sol tornarà a ser el protagonista a la major part de les comarques gironines, amb l'excepció d'alguns indrets de la serralada pirinenca on hi podria caure algun ruixat de tarda en forma de tempesta.

La temperatura rondarà els 27/30ºC a l'interior i els 23/26ºC a la costa. La mínima es mourà entre els 13/16ºC a l'interior, els 16/20ºC a la costa i els 11/15ºC al Pirineu

El vent al nostre sector costaner bufarà amb component sud i est a uns 4/8 nusos, durant tota la jornada, amb estones de calma a la tarda/vespre. A mar caldrà esperar marejol generalitzat, amb mar de fons de llevant fins al vespre, llavors quedarà mar plana o arrissada.