Si cliqueu sobre les fotos del post i després premeu la tecla F11 aquestes es veuen més grans.

dissabte, 12 de maig del 2012

Previsió pel cap de setmana


Mapa de precipitació prevista en tres hores per avui a les 15.00h.


Avui dissabte a Palamós cal esperar un matí amb predomini del Sol, però amb intervals de núvols alts que persistiran tot el dia. Al llarg de la tarda la nuvolositat anirà a més, fins quedar el cel mig ennuvolat per núvols en varis nivells, la majoria provinents de les encluses o restes nuvoloses dels ruixats que poden descarregar a l'interior de la demarcació. No es descarta que s'escapi alguna roina a la tarda/vespre. A la resta de comarques gironines també hi dominarà el Sol fins a migdia. Al llarg de la tarda poden crèixer nuvolades que descarregaran ruixats i alguna tempesta de moderada intensitat i acompanyada amb calamarsa, sobretot al sector del Ripollès, Alta Garrotxa i Salines-Alberes, arribant de forma més desgastada en altres indrets de l'interior.

La temperatura màxima pot pujar fins a 27/29ºC a l'interior, fins a 18/22ºC a la costa i fins a 20/26ºC al Pirineu.

El vent al nostre sector costaner pot bufar fluix i direcció variable durant aquest matí. A la tarda pot bufar vent de garbí a 4/8 nusos., al nord del cap de Begur hi haurà mestral a 16 nusos. A la nit s'espera vent de tramuntana a 10/14 nusos.

L'estat de la mar al nostre sector costaner es mantindrà amb mar plana o arrissada durant el matí. A la tarda tindrem mar arrissada o marejol arran de costa., al nord del cap de Begur hi haurà maror. A la nit esperem marejol arran de costa i maror o forta maror mar endins.


Aquest diumenge a Palamós preveiem un dia amb intervals de núvols en diferents nivells i grans clarianes. No s'ha de descartar la caiguda d'algun plugim o petit ruixat de tarda. A la resta de la demarcació també tindran un dia amb núvols i clarianes. Al llarg de la tarda pot caure algun ruixat o petit nucli tempestuós irregular a prop del Montseny, Serralada Transversal i al sud de la Costa Brava, localment pot caure calamarsa.

Les temperatures màximes i mínimes baixaran uns cinc graus en conjunt, sobretot a l'interior i Pirineu, especialment allà on descarregui.

El vent al nostre sector costaner bufarà a 14/18 nusos amb component nord, durant la matinada de diumenge., al nord del cap de Begur s'espera vent del nord a 20/24 nusos. A la tarda pot bufar vent del nord a 4/8 nusos., al nord del cap de Begur hi haurà tramuntana a 18/22 nusos. A la nit s'espera vent de tramuntana a 14/18 nusos.

L'estat de la mar al nostre sector costaner es mantindrà amb marejol arran de costa i amb forta maror mar endins i al nord del cap de Begur, durant la matinada de diumenge. Al llarg del dia la situació serà molt similar.