Si cliqueu sobre les fotos del post i després premeu la tecla F11 aquestes es veuen més grans.

dimarts, 29 de maig del 2012

Les Terres de Set Colors


Les Terres de Set Colors amb Cumulus mediocris al cel i envoltades de vegetació selvàtica.


A pocs quilòmetres de la cascada de Xamarel, apareix una altre meravella de la naturalesa a l'illa Maurici: Les Terres de Set Colors.

Les Terres de Set Colors (Xamarel) són una curiositat geològica molt estranya, formada per una extensió de dunes de terra sense vegetació que afloren al bell mig de la selva, en un dels extrems del Parc Nacional de les Gorges del Riu Negre. Aquestes formacions geològiques tenen diferents colors i tonalitats., entre d'altres, trobem el color negre, gris, marró, beix, rosa, taronja, violeta, etc... Aquesta gradació de colors tan espectacular està formada per terres volcàniques que han quedat al descobert degut a l'erosió.



Cumulus mediocris creixent al damunt de la selva del Parc Nacional de les Gorges del Riu Negre, al costat de les Terres de Set Colors.


Si amb aquesta varietat de colors no n'hi hagués prou, també podem observar canvis en els mateixos depenent de múltiples factors, com la menor o major lluminositat, l'hora del dia, si ha plogut o si el terra està sec.

Segons l'escriptor mauricià Edwin Michel, les Terres de Set Colors "són una simfonia de colors, un crit polsegós que exalta un voleiada d'espurnes".



Les Terres de Set Colors que amb més o menys llum canvien de color.


Aquest fenomen natural és producte de la meteorització i descomposició dels basalts, juntament amb l'erosió del terreny en forma de xaragalls.
El clima càlid i humit afavoreix la descomposició del basalt en argila, gràcies a la hidròlisi (atac químic de l'aigua als minerals), la qual, provoca que els àcids silícics i els cations siguin lixiviats, mentre que al sòl hi resta una alta concentració de ferro i alumini (sesquiòxids), formant el típic sòl ferralític dels climes càlids i molt humits.

Els sesquiòxids de ferro (Fe2O3) són de color vermell i negre grisós, mentre que els sesquiòxids d'alumini (Al2O3) tenen colors que van des del blau porpra al verd.



Detall de les Terres de Set Colors amb xaragalls i la selva a tocar.



Al cap de pocs quilòmetres de deixar enrera la zona de Xamarel, trobem un bonic mirador que cobreix un ampli sector de la costa sud-oest de l'illa Maurici. Al fons a la dreta veiem la muntanya "Tourelle du Tamarin" (548msnm) i el color verd que domina el paisatge.