Si cliqueu sobre les fotos del post i després premeu la tecla F11 aquestes es veuen més grans.

dimarts, 15 de maig del 2012

Darreres dades i previsió per aquest dimecres


Imatge de radar d'ahir dilluns a les 22:36h.


Malgrat la imatge cridanera que ens mostrava el radar d'ahir a la nit, les precipitacions caigudes foren purament testimonials, seguint amb la tònica de les darreres setmanes. Tot i que en molts casos es tractava de nuclis de tempesta, aquestes es manifestaren molt poc eficaces pel que fa als registres pluviomètrics, podent constatar com en molts casos els hi faltà poc per ser tempestes seques.

Aquestes són les dades de precipitació caiguda ahir a la nit al Baix Empordà: Les Olives 2,9mm., Verges 1,8mm., Palafrugell 1,6mm., Palamós-La Fosca 1,2mm., La Bisbal 1,1mm., Calonge 0,9mm o Palamós 0,8mm.

D'altre banda, l'entrada de vents fluixos de component marítima, ha format una capa gruixuda d'estratocúmulus que ha deixat alguna roina anecdòtica durant la tarda d'avui dimarts.

Altres dades destacades d'avui dimarts., temperatura màxima 18,7ºC, mínima 14,3ºC. Estat del cel amb intervals de núvols baixos, més espessos a la tarda. Pluja inapreciable. Vent de component marítima a 5/10km/h, ratxa màxima 27km/h. Estat de la mar amb maror mar endins i mar arrissada arran de costa, mar de fons de nord. Pressió atmsofèrica màxima 1018hPa, mínima 1015hPa. Humitat relativa màxima 88%, mínima 46%. Dades de meteoclimatic.com



Mapa de llamps d'ahir.


Previsió per aquest dimecres

A Palamós preveiem un dia amb núvols de tipus baix i algunes clarianes. No és descartable que es vegi alguna roina, més problable a la tarda. A la resta de la demarcació gironina s'esperen intervals de núvols baixos, especialment fins a migdia i a la meitat sud i oest, juntament amb grans clarianes, siguent més destacades al nord. Pot caure alguna roina o plugim a la meitat sud i oest durant la tarda.

La temperatura màxima pot pujar fins a 20/22ºC a l'interior, fins a 18/20ºC a la costa i fins a 14/16ºC al Pirineu. La mínima pot rondar els 0/4ºC al Pirineu, els 5/8ºC a l'interior i els 10/12ºC a la costa.

El vent en el nostre sector costaner bufarà amb component nord a 14/18 nusos, durant la nit/matinada de dimarts a dimecres., mar endins i al nord del cap de Begur hi haurà tramuntana a 20/24 nusos. Al matí hi haurà vent de tramuntana a 6/10 nusos., mar endins i al nord del cap de Begur bufarà a 14/18 nusos. A la tarda s'espera vent de garbí a 4/8 nusos. A la nit hi haurà vent en calma.

L'estat de la mar en el nostre sector costaner es mantindrà amb marejol arran de costa i amb forta maror mar endins, durant la nit/matinada de dimarts a dimecres. Al matí tindrem una situació similar. A la tarda esperem mar arrissada arran de costa i maror mar endins, amb mar de fons de nord. A la nit hi haurà mar plana o arrissada arran de costa i marejol mar endins.