Si cliqueu sobre les fotos del post i després premeu la tecla F11 aquestes es veuen més grans.

dilluns, 16 d’abril del 2012

Un dia ennuvolat i ventós


Núvols de vent vistos aquesta tarda a sobre Les Gavarres.


Tal com es preveia, la tramuntana ha estat la protagonista d'avui dilluns. Aquest fort vent del nord s'ha vist acompanyat per abundant nuvolositat de tipus baix i per la presència d'algunes virgues o precipitació que s'evaporava abans de tocar el terra degut a la manca d'humitat. Com podrem comprobar amb les dades enregistrades, els indrets més afectats per la ventada han estat el Ripollès, la Cerdanya i l'Alt Empordà, on la tramuntana, fins i tot, ha vingut acompanyada per febles nevades a la zona de l'Albera.

Ratxes màximes de vent assolides al Ripollès, Alt Empordà i Baix Empordà: Portbou 176 km/h., Castellò d'Empúries 119 km/h., Queralbs 117 km/h., Setcases 113 km/h., Planoles 109 km/h., Núria 90 km/h., Figueres 90 km/h., Sant Pere Pescador 85 km/h., Palafrugell 85 km/h., Roses 83 km/h., Verges 79 km/h., Palamós-La Fosca 79 km/h o Calonge-Mas Pallí 64 km/h.

Pel que fa a altres dades d'avui dilluns a Palamós., temperatura màxima 12,4º C, mínima 7,6º C. Estat del cel ennuvolat amb algunes clarianes a la tarda. Vent del nord a 30 km/h de mitjana, ratxa màxima 77 km/h. Estat de la mar amb maregassa o mar brava mar endins (ones de 5,39 m al davant del Cap de Begur a les 10:00h) i maror arran de costa. Pressió atmosfèrica màxima 1013 hpa, mínima 1007 hpa. Humitat relativa màxima 70 %, mínima 37 %. Dades de meteoclimatic.com, meteo.cat i Puertos del Estado.



Stratocumulus lenticularis.


Previsió per aquest dimarts

A Palamós tindrem un dia dominat pel sol, acompanyat per algun núvol alt i baix decoratiu, més abundants a la tarda. A la resta de la demarcació la situació serà calcada, amb alguna ratxa forta de vent del nord fins a migdia al cap de Creus.

La temperatura màxima pot pujar fins a 16/19º C a l'interior, fins a 14/16º C a la costa i fins a 11/16º C al Pirineu. La mínima pot baixar fins a -5/2º C al Pirineu, fins a 0/5º C a l'interior i fins a 6/9º C a la costa.

El vent al nostre sector costaner bufarà amb component nord a 24/28 nusos, durant la nit/matinada de dilluns a dimarts., mar endins pot bufar a 40 nusos. Al matí hi haurà vent fluix de direcció variable., al nord del cap de Begur pot bufar tramuntana a 18/22 nusos. A la tarda preveiem vent de garbí a 12/16 nusos. A la nit bufarà vent fluix de component variable o calma.

L'estat de la mar es mantindrà amb maregassa mar endins i maror arran de costa, durant la nit/matinada de dilluns a dimarts. Al matí tindrem forta maror mar endins i marejol arran de costa. A la tarda esperem mar arrissada o marejol arran de costa i maror o forta maror mar endins. A la nit hi haurà una situació similar.