Si cliqueu sobre les fotos del post i després premeu la tecla F11 aquestes es veuen més grans.

dijous, 19 d’abril del 2012

Tarda tempestuosa


Imatge d'aquesta tarda on es veu el cel de grop a Calonge.


Tal com es preveia, aquesta tarda els ruixats i les tempestes amb abundant aparell elèctric han afectat de manera força general el Baix Empordà, concentrant-se les més importants a la seva meitat nord i en alguns casos acompanyades amb calamarsa. Malauradament, altre vegada a Palamós i rodalies ens hem quedat amb les escurrialles, ja que les tempestes han arribat molt desgastades i, fins i tot, venien acompanyades amb mammatocumulus., de totes maneres, això és preferible a la calamarsa, ja que aquesta ha provocat danys als cultius del nord de la comarca i a la comarca veïna de l'Alt Empordà, indret on la vinya ha rebut de valent en moltes poblacions.

Tot seguit podrem veure un resum les dades de precipitació d'avui dijous al Baix Empordà: Les Olives 34,3 mm., La Tallada 20,3 mm., Verges 19,2 mm., Bellcaire d'Empordà 18,9 mm., Torroella de Montgrí 15,1 mm., Serra de Daró 13,4 mm., Palafrugell 4,8 mm., Palamós-La Fosca 2,8 mm., Calonge 2,1 mm., Sant Feliu de Guíxols 2,0 mm o Castell d'Aro 1,4 mm.

Pel que fa a les dades d'avui dijous a Palamós., temperatura màxima 15,9º C, mínima 9,8º C. Estat cel amb nuvolositat variable que ha deixat algun petit ruixat al vespre. Pluja 1,2 mm. Vent fluix de direcció variable, ratxa màxima 58 km/h N. Estat de la mar amb forta maror mar endins i marejol o maror arran de costa. Pressió atmosfèrica màxima 1001 hpa, mínima 996 hpa. Humitat relativa màxima 88 %, mínima 62 %. Dades de meteoclimatic.com i meteo.cat.


Previsió per aquest divendres

A Palamós es preveu un dia amb núvols en varis nivells i clarianes., no esperem precipitacions o com a molt, alguna roina al vespre. A la resta de la demarcació també hi hauran grans clarianes i algunes nuvolades de tarda que altre vegada poden deixar algun ruixat en punts de l'interior.

La temperatura màxima rondarà els 14/16º C a la costa, els 15/17º C a l'interior i els 8/14º C al Pirineu. La mínima pot baixar fins a 6/8º C a la costa, fins a 1/5º C a l'interior i fins a -4/4º C al Pirineu.

El vent al nostre sector costaner bufarà fluix amb component nord o restarà en calma, durant la nit/matinada de dijous a divendres. Al matí hi haurà vent fluix de direcció variable. A la tarda preveiem vent fluix del sud. A la nit bufarà vent fluix de component nord i est.

L'estat de la mar es mantindrà amb marejol o maror arran de costa i amb maror mar endins, durant la nit/matinada de dijous a divendres. Al matí tindrem maror mar endins i marejol arran de costa. A la tarda i a la nit es mantindrà la mateixa situació, amb mar de fons.



Mapa de llamps d'avui dijous.